Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  avio kompanija

  Lufthanza se izvinila putnicima zbog otkazivanja letova, a REŠENJE NEMA

  Menadžment kompanije Lufthanza iz Nemačke izvinio se zbog poremećaja i otkazivanja letova koji pogađaju globalnu avio-industriju. Takođe, upozorio je da se situacija neće poboljšati u bliskoj budućnosti. Prema njihovim rečima, prevoznici i aerodromi bore se da obnove operacije nakon stišavanja pandemije.

  U pismu koje je preko noći poslato korisnicima, najveća evropska avio-kompanija navela je uzroke haosa, od nedostatka osoblja do rata u Ukrajini. Avioprevoznik je saopštio da globalna avijacija dostiže granice raspoloživih resursa, frustrirajući napore avio-kompanija da povrate gubitke.

  „Možemo samo da vam se izvinimo zbog ovoga. U narednim nedeljama, kako broj putnika nastavlja da raste, bilo da se radi o privatnom ili poslovnom putovanju, malo je verovatno da će se situacija poboljšati u kratkom roku“, navodi se u saopštenju Lufthanze, prenosi Blumberg.

  er srbija

  avion, pixabay

  Nemačka vodeća avio-kompanija otkazala je ukupno 3.100 letova nakon što je talas zaraze korona virusom  uticao na nedostatak osoblja. To je dodatno povećalo haos u avio-saobraćaju u Evropi kako počinje ključni period letnjeg raspusta. Otpustivši hiljade zaposlenih tokom pandemije, avio-kompanije se bore da zadovolje rastuću potražnju za putovanjima. Lufthanza je saopštila da industrija žuri da ponovo zaposli hiljade ljude, iako će se stanje stabilizovati tek ove zime.

  Rat u Ukrajini ograničio je raspoloživi vazdušni prostor u Evropi. Ograničenje je izazvalo „ogromna uska grla na nebu“ i dodatna odlaganja, saopštila je Lufthanza. Da bi pomogla u rešavanju ograničenja kapaciteta, kompanija je juče u odvojenom saopštenju navela da vraća neke od svojih superdžambo aviona Erbas A380 koji su bili zaustavljeni tokom pandemije.

  Pored nedostatka osoblja, neke druge avio-kompanije i aerodromi se bore sa radnim sporovima jer zaposleni traže veće plate kako bi nadoknadili rastuće troškove života. Radnici kompanije „Rianair Holdings Plc“ su tokom vikenda organizovali napuštanje u Španiji, Italiji i Francuskoj. Osoblje Britiš ervejza zapretilo je štrajkom na londonskom aerodromu Hitrou.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE