Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aerodrom u Nišu premašio prošlogodišnji broj putnika

  Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu danas je svečano dočekan putnik, kojim je za jedan premašen ukupan broj putnika na tom aerodromu u prošloj godini.

  Vršilac dužnosti direktora niškog aerodroma Dušan Knežević uručio je cveće i monografiju Niša 331.583. putniku u ovoj godini, a to je medicinska sestra na privremenom radu u Nemačkoj Tamara Ristić koja je letela na relaciji Memingem-Niš.

  Knežević je izjavio da će do kraja godine aerodrom „Konstantin Veliki“ imati više od 350.000 putnika.

  „Aerodrom će nastaviti da ulaže u infrastrukturu i da razgovara sa avio kompanijama kako bi privlačio nove“, istakao je Knežević.

  On je rekao da direktne investicije u niški aerodrom ove godine iznose 110 miliona dinara, a dodatnih 70 miliona dinara za nabavku opreme za odleđivanje aviona dobijeno je u saradnji sa aerodromima u Srbiji.

  Knežević je rekao da će ulaganja u aerodrom naredne godine iznositi milion i po evra, odnosno 180 miliona dinara.

  U republičkom budžetu za 2019. godinu, dodao je Knežević, za ulaganja u aerodrom „Konstantin Veliki“ izdvojeno je 76 miliona dinara.

  Rukovodstvo niškog aerodroma demantovalo je ovih dana nezavisnog poslanika Milana Lapčevića koji je izjavio da u predlogu budžeta za 2019. godinu nisu predviđena sredstva za razvoj tog aerodroma.

  Lapčević je kazao da država nije ispunila obećanje dato nakon preuzimanja aerodroma u Nišu da će nastaviti sa ulaganjima u tu kompaniju i u narednoj godini.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: T.K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE