A kažu da brak među zaposlenima nije poželjan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  A kažu da brak među zaposlenima nije poželjan

  Oko četvrtina zaposlenih u američkoj kompaniji „Seraphic Group“ su u ozbiljnim vezama ili braku sa drugim zaposlenima, a to kako kažu „radi“, ali samo uz stroga pravila.

  U „Seraphic Group“ je izraz „ljubav i zahvalnost“ odštampana na 16 jezika i okačena na zidovima upravne zgrade.

  Ljubav i zahvalnost su glavne vrednosti te kompanije. Ali deo ljubavi ide dalje od toga – romansa je deo kulture. Oko 20 odsto zaposlenih su u braku ili vezi sa drugim zaposlenima tu. Taj broj se povećava na 25 odsto ako se računaju brakovi sa mrežom konsultanata koji blisko sarađuju sa kompanijom.

  Generalni direktor Zak Buš pripisuje obim bračnog spiska glavnoj misiji kompanije – kompanija identifikuje i razvija proizvode koji poboljšavaju zdravlje ljudi, životinja ili životne sredine. Stoga, kako ističe, zaposleni komuniciraju o tome kako da brinu o ljudima u svom životu.

  Trend počinje od rukovodećeg tima. Glavni strateški službenik je oženjen potpredsednikom sektora za informacije. Operativni direktor je oženjen kreativnim direktorom. Buš je oženjen jednim od konsultanata kompanije. Drugi savetnik je zaprosio svoju devojku na Bušovom venčanju.

  Bilo da su zaposleni ili ne u toj kompaniji, supružnici provode mnogo vremena na poslu. Kompanija je domaćin pet ili šest događaja godišnje koji okupljaju čitave porodice.

  Iz kompanije tvrde da su zaposleni na taj način veoma odani poslu jer im je “ulog veliki”. Takav način života i rada daje dosta prednosti. Zaposleni često viđaju svog partnera, stres je smanjen, a svi imaju imaju iste prijatelje i svi se druže.

  Kako kažu, mogući nedostaci se mogu otkloniti dobrom komunikacijom, a najvažnije je što je partnerima ili supružnicima zabranjeno da rade u istom odeljenju. Ali firma ima 11 sektora, tako da se lako rasporede.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE