Budžet Vojvodine 74,4 milijarde dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budžet Vojvodine 74,4 milijarde dinara

  Pokrajinska vlada usvojila je Predlog odluke Skupštine Vojvodine o budžetu za 2019. godinu u iznosu od 74,4 milijarde dinara.

  To je za oko 13 milijardi više nego 2016. godine, kada je formirana aktuelna Pokrajinska vlada, i za 1,34 milijarde više u odnosu na rebalans budžeta za 2018. godinu.

  U saopštenju Pokrajinske vlade se navodi da će najveći deo novca iz naredne godine, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu, gde se i stvara bruto domaći proizvod.

  “Zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji postignutoj u Srbiji, budžet je planiran je na principima da se očuva dostignuto učešće kapitalnih rashoda, odnosno investicija, nivo podrške merama socijalne i demografske politike, nastavak intenzivnog ulaganja u zdravstveni sistem, kao i za podršku projektima u oblasti zaštite životne sredine”, piše u saopštenju.

  Navodi se da je kapitalni deo budžeta planiran u iznosu od 19,3 milijarde dinara i veći je za više od devet odsto od iznosa koji je bio za tu namenu opredeljen postavkom budžeta za 2018. godinu.

  U najznačajnije investicije koje su planirane za narednu godinu su ulaganja u prečistače otpadnih voda kod Bačke Topole, Malog Iđoša i Srbobrana, izgradnja Studentskog kulturnog centra, rekonstrukcija kompleksa “Heterlend” kod Novog Bečeja, nabavka 10 vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, sufinansiranje dva akceleratora i adaptacija prostora za njihov smeštaj u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, adaptacija Gimnazije “Isidora Sekulić” u Novom Sadu, te projekat e-uprave.

  Dodaje se da će biti nastavljena ulaganja u započete višegodišnje velike projekte, a da su mere pronatalitetne politike planirane bez umanjenja.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE