Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žozef-Ivan Lončar: Kampanja Direktne banke – „Oglasni promašaj veka“

  Žozef-Ivan Lončar, osnivač, vlasnik i glavni urednik časopisa o svetu marketinga Taboo i počasni član Međunarodnog udruženja oglašivača IAA, označio je reklamu Direktne banke kao „Oglasni promašaj veka“.

  On je u svom postu na Fejsbuku napisao da je „malo koja oglasna kampanja u ovom veku ponizila struku i njene poslenike kao ova.“

  On navodi četiri krivca za tako nešto, a kao prvog Lončar je označio samu banku, koja se služi elementima nelojane tržišne utakmice vređajući svoje konkurente.

  Drugi krivac je oglasna agencija, dok Lončar kao trećeg navodi medije koji su pustili reklamu, a nisu se setili da su takve reklame zabranjene.

  Četvrti krivac su građani i firme klijenti ove banke koje kampanja „direktno vređa.“

  https://www.youtube.com/watch?v=gLoyI70SWKI

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • zec

   ...mala bara puno krokodila...borba do koske na sve moguće i nemoguće načine a ti bi, Lončaru Žozefe Ivane da se baviš reklamnom estetikom . banke (ne samo kod nas)su toliko beskrupulozne da samo njihovo pominjanje ljudima izaziva najniža moguća osećanja, bes itd.

  • Xenio

   Upravo i ja ovih dana komentarišem ovu reklamu. Nisam bankar, nemam veze sa tim sektorom (sem što sam korisnik svih tih usluga) i sve je to tačno što se kaže, ali, kako tako u reklami...... To je tako seljački i nekultivisano. Stvarno ružno. Mada, pored silnih rijalitija i ostalog smeća onda šta dalje reći........ Hvala lepo i prijatno.

  • Čeda Petrović

   Ha, ha, pa eto, već prva premisa ove reklamne poruke je ujedno i najistinitija. Banke misle da su njeni klijenti ovce pa se, kao ova, i obraćaju ovcama, sa porukom da ih ona neće šišati, za razliku od drugih banaka koji svoje "ovce" svakodnevno šišaju. Ja još nisam njihova ovca (i nikada i neću biti). A živo me zanima, ako bih slučajno bio, kako bi me oni "frizirali" na mesečnom i godišnjem nivou? Na kraju, ubeđen sam da će nekada, u nekom boljem svetu, 80% onoga što banke danas svojim ovcama rade - biti zakonom kažnjivo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE