Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HR.Weekwnd

  Zašto ne smete da propustite ovogodišnji HR.Weekend?

  Rovinj je grad s bogatom istorijom i gastronomijom, najfotogeničnije mesto Mediterana i domaćin jednog od najvećih festivala u regionu – Weekenda.17!. Zabeležite datum od 19. do 22. septembra jer se na istu lokaciju ponovno vraća novo i još jače izdanje HR.Weekenda. Otkrivamo vam zašto bi baš taj vikend trebalo da provedete u prijatnom spoju zabave, edukacije i dobrog networkinga!

  HR.Weekend Vol. II.

  Prošlogodišnje izdanje HR.Weekenda oduševilo je sve HR profesionalce, menadžere ljudskih resursa, poslodavce i predstavnike kompanija, a ove godine vraća se s još bogatijim programom i nekim od najiskusnijih govornika iz oblasti HR-a iz celog regiona.

  Razgovaraće se o sveprisutnoj temi veštačke inteligencije u kontekstu radnog okruženja, business strani HR-a, mentalnom zdravlju, autentičnosti organizacija, propitivanju postojećih HR praksi, mentalnom zdravlju i wellbeingu u poslovnom okruženju.

  Neki od najjačih regionalnih govornika

  Govornici na ovogodišnjem Festivalu imaju dugogodišnje iskustvo u svetu HR-a, biznisa, komunikacija, ali i psihologije, pa će s publikom podeliti svoja razmišljanja, savete i iskustva.

  Marija Felkel koja trenutno radi kao HR direktorica u Nomad Foods vodiće CEO panel gde će C-level management pričati o važnosti i ulozi HR-a za poslovanje kompanije. Ivica Vrančić, psiholog i samostalni konsultant, govoriće o autentičnosti načina vođenja ljudi, za koji je nesumnjivo važna emocionalna inteligencija. Milena Dolenc, potpredsednica za ljudske resurse u gaming kompaniji Outfit7, reći će nam nešto više o korporativnom identitetu, otkrivanju identiteta organizacija i prihvatanju tog identiteta među zaposlenima.

  Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju

  Mia Popić, doktor psihologije, psihoterapeutkinja i poslovna psihološkinja, ujedno i direktorka Sinergija centra biće deo panela na temu korišćenja psihoterapije u svrhu razvoja zaposlenih, dok će prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, na čelu postdiplomskih specijalističkih studija kliničke psihologije FFZG-a, objasniti zašto je i više nego u redu biti “prosečan“ i da ne moramo svi biti deo hustle kulture. Izvršna direktorka ljudi i kulture u Atlantic Grupi Mojca Domiter govoriće o složenosti autentičnosti u poslovnom svetu, uticajima na pojedince i organizacije, strategijama za unapređenje autentičnosti, kao i zamkama prevelike vernosti sebi koja može ograničiti rast i prilagođavanje.

  Zvonimir Galić, doktor nauka, redovni profesor i šef Katedre za psihologiju rada na Odseku za psihologiju FFZG i Mitja Ružojčić, doktor bihevioralnih nauka, i ove godine pridružiće se spisku izvanrednih profesionalaca na HR. Weekendu.

  Koliko HR pridonosi organizaciji?

  Sve one koje zanima kako uvesti nove i fleksibilne načine rada u organizaciju, zašto su oni bitni za organizaciju i ljude, koje faktore poslodavci uzimaju u obzir kada kreiraju najbolje modele rada i kako mere (i da li uopšte mere) uticaj pojedinog modela rada na work-life balance, možete poslušati na izlaganju o  fleksibilnim  modelima rada.

  „Kod obućara najgore cipele“, izreka je koju ste sigurno čuli mnogo puta, a još se više puta uverili u njenu istinu. U poslovanju HR-ovci neretko nemaju jasno definisane ciljeve, razvojne razgovore ili dovoljno feedbacka na svoj rad. Kako je ovo tema o kojoj se malo priča, HR.Weekend je tu da osvestimo potrebu rada na sebi!

  Veliki izazov s kojima se firme, ali i zaposleni sve češće susreću su pitanja naknada i benefita. S obzirom na to da sve kompanije ne mogu biti konkurentne na tržištu i ponuditi nadprosečne plate, potrebno je pronaći balans koji će zadovoljiti i poslodavca i zaposlenog. Stoga će posetioci HR.Weekenda dobiti odgovor na pitanje da li može dobra poslovna kultura nadoknaditi financijske nedostatke radnog mesta.

  HR Business partnerski model je pojam koji predstavlja stratešku vezu između HR-a i poslovanja. Reč je o radu vrhunskih HR stručnjaka koji razumeju poslovanje kompanije za koju rade, razumeju njene svakodnevne izazove i osiguravaju da HR pridonosi tom uspehu. Panel na kojem će se raspravljati o ovom modelu otkriće posetiocima je li on passé ili za njega još uvek ima mesta u modernim kompanijama.

  Uz jake govornike i najnovije trendove iz HR sveta, HR.Weekendu neće nedostajati ni dobre zabave, regionalnih i domaćih muzičara i networkinga do jutarnjih sati.

  Sve informacije o novom, većem i još boljem izdanju HR.Weekenda možete pronaći ovde, ali i na profilima društvenih mreža Instagram, LinkedIn i Facebook.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: HR.Weekend

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE