Zanimljiva odluka: Milijarderi NISU astronauti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zanimljiva odluka: Milijarderi NISU astronauti

  Snovi milijardera Ričarda Brensona i Džefa Bezosa o tome da postanu astronauti raspršeni su, jer je Federalna administracija za avijaciju pooštrila definciju tog pojma.

  Astronauti moraju da budu deo posade i daju naučni doprinos i doprinos u pogledu bezbednosti svemirskih letova, navodi se, između ostalog, u novim pravilima američke Federalne administracije za avijaciju (FAA).

  Ovo su prve promene koje su uvedene u definiciju pojma astronaut od kada je FAA uvela definiciju 2004. godine.

  Zbog novih pravila Džef Bezos i Ričard Brenson ne mogu biti nazvani astronautima, iako su ispunili uslov da odlete na visinu od 80 kilometara.

  Uveden je pojam komercijalnog astronauta, koji podrazumeva ispunjavanje samo visinskog uslova, što su oba milijardera postigla.

  Izmene su donete u utorak – isti dan kada je najbogatiji čovek sveta Džef Bezos odleteo do ivice svemira. Devet dana pre njega, britanski milijarder Ričard Brenson izveo je isti podvig.

  Kao komercijalni astronauti, Bezos i Brenson ne mogu da dobiju zvanične oznake od FAA. Oznake za astronaute, koje su im okačene na skafandere posle letova, napravile su njihove kompanije i nisu zvanične.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE