Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nedimović o POVLAČENJU Zakona o vodama: Ko radi, taj i greši

  Ko radi, taj i greši, rekao je za N1 ministar Branislav Nedimović nakon što je predsednik Aleksandar Vučić odlučio da ne potpiše Zakon o vodama koji je Skupština Srbije usvojila 14. jula.

  „Jako je važno da ispoštujemo sve učesnike u procesu, ići ćemo iz početka. Ministarstvo poljoprivrede je u petak predložilo Vladi da povuče zakon i on je povučen na sednici Vlade“, naveo je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  „Ko radi, taj i greši, tako i mi. Mi smo spremni da ispravimo sve nedostatke koji postoje, uvek više vide više očiju, nego jedne oči.“

  Predsednik je vratio zakon Skupštini, mi smo u skladu s tim odreagovali, mislim da će u budućnosti biti široka rasprava i svako ko ima bilo koju primedbu moći će da kaže svoje zapažanje u vezi sa zakonom, rekao je Nedimović za N1.

  Protesti ih „UZDRMALI“? Zakon o vodama POVUČEN iz procedure

  „Privatizacija“ vode?

  Aktivista Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) Branislav Božović izjavio je da Zakon o vodama predstavlja direktni etičko-ekološki primer nepoštovanja prava na vodu za svako živo biće na zemlji.

  Božović je kazao da su odredbe tog zakona otvorile put još snažnijem razaranju naših izvorišta vodosnabdevanja, zaštitnih zona izvorišta i vodnih zemljišta u priobaljima. Ističe da se ukidanjem javnih regionalnih vodoprivrednih preduzeća posebno pothranjuje sumnja u dobronamernost zakona.

  Ocenio je da će „nakon ukidanja javnih regionalnih vodoprivrednih preduzeća gotovo sigurno za njihove zadatke biti angažovana privatna preduzeća, najčešće ona koja se nikada nisu bavila vodoprivrednom delatnošću“.

  „Ovim zakonom stvaraju se uslovi za dalji razvoj sistemske korupcije u oblasti korišćenja voda, vodnih zemljišta i pratećih resursa“, rekao je Božović.

  Prema njegovim rečima, bez obzira što je Vučić vratio zakon na ponovno odlučivanje, postavlja se pitanje da li je poslanički sastav Skupštne Srbije dovoljno obrazovan i kompetentan u ovoj oblasti.

  „Poslanici su glasali pod uticajem partijskih interesa, bez obzira što se radi o odlukama o neprikosnovenim narodnim dobrima od opšteg interesa“, naglasio je Božović.

  Predsednik Srbije je vratio Zakon o vodama na ponovno odlučivanje u Skupštini, jer, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, nije u skladu s Ustavom Srbije.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE