Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić Grčiću: Mićo, stabilizuj to pa da radiš nešto drugo

  Predsednik Aleksandar Vučić zamerio je v.d. direktoru EPS Miloradu Grčiću što ga nije obavestio o manjem požaru u TENT B1, dodajući da bi Grčić do Nove godine trebalo da stabilizuje sistem, a onda „nešto drugo da radi“.

  „Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1?“, upitao je Vučić.

  Kada mu je Grčić odgovorio da je to brzo rešeno, Vučić je rekao da je za to trebalo on da mu javi, a ne da čuje od BIA.

  „Da me ne opterećuješ… Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš“, rekao mu je Vučić prilikom posete novovaroškom selu Seništa.

  Budući da su voda i struja najveći problemi, Vučić je istakao da bi izgradnja novih kapaciteta hidroelektrane na Bistrici „energetski spasila Srbiju“, dok su građani rekli da su spremni da taj projekat podrže, iako bi on podrazumevao da se neki od njih i isele iz svojih domova.

  Hidroelektrana na Bistrici da preživimo

  „Do 2028. godine moramo da rešimo to pitanje, kako bismo uvek imali dovoljno struje za nas, a i da prodajemo regionu. Ja sam se spremao da ovde razgovaram o kravama i ovcama, a nisam očekivao da ćemo sada razgovarati o energetici“, rekao je Vučić.

  Kako je rekao, Bistrica bi bila najbolja reverzibila za Srbiju, ali i upitao „ko će da razgovara sa narodom koji treba da se iseli“.

  Međutim, kada su mu meštani rekli da su spremni da o tome razgovaraju, Vučić je rekao da je dobio „najlepši poklon“.

  „Srećan sam što ste mi to rekli. Time rešavamo pola problema za Srbiju. Bistrica bi podigla kraj, to je ogromna investicija, ceo kraj bi procvetao“, rekao je Vučić.

  V.d. direktor EPS Milorad Grčić rekao je da je realno da novi kapaciteti HE Bistrica budu u sistemu do 2028. godine.

  „Bez reverzibile u Bistrici ne možemo da preživimo, jer nam privreda i industrija sve više troše. Na Svetog Nikolu smo potrošili duplo manje struje nego radnog dana, što pokazuje da industrija sve više troši. Ne možemo da ubacujemo nove izvore energije bez reverzibile“, rekao je Vučić.

  Kako je rekao, HE „Bistrica“ je važniji objekat od TE „Kostolac“.

  Vučić je dodao da već postoje završeni projekti za izgradnju, kao i projekti finansiranja, te da bi želeo da taj novi projekat u potpunosti pripada Srbiji, iako je vrednost investicije 600-700 miliona evra.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE