Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vučić

  Predsednik Vučić ubeđen: Građani su srećni i zadovoljni

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska završnih radova na Kuli Beograd na lokaciji Beograd na vodi rekao da u Srbiji nema dovoljno radnika za sve započete ili planirane građevinske radove. 

  „Ovde radi 2.500 ljudi, trebalo bi i više ali nema dovoljno radnika. Na Moravskom kroridoru 3.000. i zajedno sa izgradnjom auto-puteva to je desetine hijada ljudi. Nemamo više radnika, nema onih koji hoće da rade. Moraćemo da uvozimo ljude“, rekao je Vučuć.

  Dodao je da se prave ugovori sa Bangladešom i Gvatemalom o angažovanju njihovih radnika kojim se daju dugotrajne radne dozvole i to je razlog zašto je inicijativa Otvoreni Balkan važna.

  Beograd na vodi – „ponos“

  „Projekti poput Beograda na vodi govore koliko se Srbija promenila i kako moramo da se ponašamo u budućnosti“, kazao je Vučić.

  Dodao je je Beograd na vodi, sa više miliona kvadrata, na ponos svakom građaninu Srbije.

  Vučić smatra da su građani zadovoljni i srećni i da je zahvalan onima koji to priznaju, a da često šetajući Beogradom na vodi ima prilike da vidi i svoje političke protivnike koji uživaju tamo.

  „Na putu uspeha uvek stoji mnogo prepreka koje morate da savladate“, rekao je Vučić.

  Kula „Beograd“ ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.

  vučić

  beograd na vodi

  Vlada Srbije vlasnik 32 odsto

  Ugovor o realizaciji projekta Beograd na vodi na desnoj obali Save u centru grada, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Vlada Srbije je vlasnik 32 odsto preduzeća „Beograd na vodi“, dok preostali udeo u vlasništvu ima kompanija Igl hils.

  Ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar „Galerija“ i Kula „Beograd.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Damir Sencar, Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE