Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vučić

  Vučić će „gledati da struja ne poskupi više od 10 odsto“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će gledati da povećanje struje ne ide više od 10 posto.

  Ministarka energetike Zorana Mihajlović ranije je najavila da struja mora da poskupi i da je to stav Ministarstva na čijem je čelu, ali i Fiskalnog saveta, dodajući da je njihova procena da struja mora poskupeti 15 do 20 odsto.

  Gledamo da povećanje struje ne ide više od 10 posto, rekao je Vučić i najavio da će se nastaviti sa investicijama koje su započete.

  Vučić je u obraćanju novinarima rekao da Srbija preduzima mnogo mera kako bi se održao energetski sistem tokom jeseni i zime.

  U svakom trenutku možemo ostati bez gasa i struje

  Prema njegovim rečima, u svakom trenutku možemo da ostanemo bez gasa i struje, ali da je Srbija već počela da skladišti gas u Mađarskoj, koji može da povlačimo.

  „Imamo u Banatskom dvoru sada rezerve za gotovo 50 dana i imaćemo za 50 dana uskoro. Uz ono što utiskujemo u Mađarskoj omogućiće nam da imamo 11 miliona kubika dnevno“, rekao je Vučić.

  „Razmatrali smo više opcija, Evropska unija je smanjila temperaturu grejanja na 19 stepeni, a mi smo se dogovorili da ne smanjujemo. Imamo sve planove u zavisnosti od toga šta može da se desi“, rekao je Vučić.

  Što se tiče nabavake uglja, Vučić je rekao da smo uvezli 119 tona što je potrošnja za jedan dan i istakao da očekuje podršku kineskih partnera.

  „Borimo se za sve što možemo, razgovaramo sa NIS za naftu da bismo imali bezbedniju jesen i zimu.“

  Ne nadajmo se gasu iz Azerbejdžana

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE