Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlasnik Kurira preuzeo sajt Euractiv.rs

  Vlasnik Kurira Igor Žeželj preuzeo je i sajt Euractiv.rs koji piše o evrointegracijama.

  Ovaj sajt je „filijala“ medijske kuće Euractiv iz Brisela koja je, nakon 12 godina saradnje sa agencijom Beta, odlučila da za novog partnera uzme Žeželjevu firmu, piše Raskrikavanje.

  Reč je o portalu koji je informisao domaću publiku o dešavanjima u Evropskoj uniji, ali i evropsku publiku o relevantnim dešavanjima iz Srbije uključujući i afere poput Savamale, korupciji, pritiscima na medije, otkrićima istraživačkih novinara. 

  Ovu informaciju je za Raskrikavanje potvrdio i sam Euractiv iz Brisela navodeći da su potpisali ugovor sa Žeželjevom Adria Media Group o preuzimanju brenda Euraktiv Srbija i prekinuli saradnju sa agencijom Beta, ali su odbili da obrazlože zašto.

  O svojim motivima za preuzimanje sajta o EU integracijama nije želeo da govori ni Žeželj.

  „Redovno proveravamo svakog partnera franšize u pogledu njegovih sposobnosti da isporuči kvalitetan sadržaj, u skladu sa potrebama i očekivanjima publike širom Evrope. Imajući to u vidu, složili smo se da okončamo naše partnerstvo sa novinskom agencijom Beta i započeli smo potragu za novim partnerima u Srbiji“, naveli su iz Euractiva za Raskrikavanje.

  List Kurir, glavni „brend“ Žeželjevog preduzeća, jedan je od redovnih prekršilaca Kodeksa novinara Srbije. Prema poslednjem monitoringu Saveta za štampu, samo tokom druge polovine prošle godine prekršili su Kodeks u više od 760 tekstova.

  Savet za Štampu je uočio da je Kurir smanjio broj prekršaja Kodeksa u odnosu na raniji period, ali da se i dalje „svrstava“ na stranu vlasti, kao i da su uočene „kampanje protiv njenih političkih protivnika i drugih neistomišljenika“.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE