Vladin voz za slikanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vladin voz za slikanje

  Piše: Milenko Vasović

  Vladin službenik je pred kamerama jutros, u subotu 14. januara, objavio još jedan, pa može se reći, istorijski polazak. Sa železnićke stanice u Beogradu krenuo je probni voz za Kosovsku Mitrovicu. Prvi put posle Nato bombardovanja 1999. godine.

  [preporucene_vesti ids=”256047″]

  Ovakvoj vesti nema se šta zameriti, liči na još jednu radnu pobedu, obnavlja se, makar i sporo, ono što je nekad pod bombama stradalo.

  Ali i površno posmatranje dovoljno je da se vidi jedno veliko foliranje.

  Mudri vladin službenik hronično ukočenog lica, objavio je polazak kompozicije, stao pred kamere, slikao se i nestao. Izašao je iz voza na prvoj sledećoj stanici – u Topčideru. Ugodnije je otići kod mame na ručak nego se truckati čitav dan do Mitrovice.

  Vladin službenik je shvatio da je u “vlaku bez voznog reda” i bez jasnog cilja. U Mitrovicu je otišla boranija, osoblje, policija, poneki novinar… dakle, oni koji nisu mogli da odbiju vožnju. Nije zabeleženo da je bilo nekog interesovanja putnika.

  Za ovu relaciju još se ne prodaju ni vozne karte. Ozbiljna država nije odredila ni cenu, a niko pouzdano ne zna koliko će sati trajati putovanje. Prvi polazak trebalo bi da bude okončan posle 10 sati, ali to je samo plan. Kada ovaj tekst bude objavljen, voz će možda stići u Mitrovicu, možda će ga onaj Vladin službenik iz Topčidera i sačekati tamo, jer ima dovoljno vremena da se naspava i kolima stigne na doček. To je samo 318 kilometara.

  Voz će saobraćati rutom Beograd–Mladenovac–Lapovo–Kragujevac–Kraljevo–Raška–Kosovska Mitrovica. Ko će normalan da putuje ovim vozom? Ko bi se, sem kakvog beskućnika i švercera, unapred odlučio da baci pet sati života u vodu. Autobusi koji voze na relaciji Beograd- Kosovska Mitrovica ovu relaciju prevale za pet, u najgorem slučaju za šest sati. Dvaput brže, ali slogan srpske železnice je “mi vozimo sporije”.

  Da je reč samo o još jednom marketinškom potezu koji će platiti poreski obveznici potvrđuju scenografija i ikonografija osmišljene za ovu priredbu. Kompozicija koja treba da saobraća na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica ofarbana je u boje srpske zastave. Zapitajte se, poštovani čitaoci, da li ste u bilo kojoj državi videli vozove u bojama nacionalnog barjaka.

  Uostalom, da li su i u Srbiji svi vozovi omalani u boje trobojke. Ne, samo ovaj. Neka “mudra” glava je to smislila. Zbog čega, pa da iritira, znate već koga. Ispisane su i političke poruke sa pravopisnim greškama na srpskom jeziku. Šta li je tek sa tim istim porukama ispisanim na dvadesetak drugih jezika.

  Nije da slutim, ali kao laik za bezbednost procenjujem da u ovom trenutku te boje i te poruke mogu da privuku flaše i kamenice. A može biti da je to i cilj.

  Svako ko je ušao u srpski voz u poslednje dve decenije zna da od stjuardesa u vozu nema ni “s”, ali i one su dovedene za prvo snimanje i prvi polazak.

  I na kraju šta će osoblje voza da radi između polazaka vozova. Planirano je da voz saobraća petkom iz Mitrovice, a da se iz Beograda vraća u nedelju. A gde će mašinovođa, kondukteri, obezbeđenje, stjuardese biti između ovih polazaka. Veliki cirkus, i veliki trošak, a voz iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva već saobraća.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • zoran

   Da,i ja se pitam,ciji je to malen um smislio i da se igra tudjim zivotima?!Shvatio bih da se u taj voz ukrcala kompletna vlada i da se malo provozaju ali ovako,druge neduzne metuti u voz cirkus,to samo bolestan um moze da smisli.Ko zna sta ce im jos ''pametno'' smisljeno na sednicama vlade ileteti iz njihove glave. Sramota velika!

   • jornalist u mirovini

    Pa šta si Zorane očekivao? Jesi mlad,pa sad pazi u proleće na Sretenje koga ćeš da zaokružiš.Ovako,"preobučeni radikali" i boljševici,oni sami sebe ukopavaju i gube glasače sa ovakvim blesavim pokušajima da izazovu pametne Kosovare.

  • jasna

   Izabarali smo nekoliko puta unazad od 2012. godine ko će da nas vodi i voza. Eto nam sada stvarnosti. Dok ne bankrotiramo, ovaj narod se neće opametiti i izabrati učene i sposobne ljude na čelu države, a do tada....lete godine.... a mi tonemo.

  • Podgor

   Komentiram iz Makedonije Mi 11 godina imamo vladu koja radi na srozavanju interesa makedonskog naroda a u svoju lichnu korist .Nema zemlje koja ima goru vladu sem jedna ,a to nazalost je Srbija Mi u makedoniji bar vekina ljudi cenimo srbski narod kao veoma inteligentan i napredan i nikako nemogu svatiti kako ste mogli da izaberete vakvu vlast.Ovo nije vlast ovo je karikatura populizma .Da ste putem loto izvlachenja da ste izabrali premijera bio bi 100 puta bolji nego shto je ovaj Vuchik Ovoliko sam ogorchen zbog toga shto delimo iste probleme a nismo kadarni da ih reshavamo Sa vakvom vladom i mi i vi svakog dana propadamo

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE