Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vladar Dubaija mora bivšoj ženi da plati 733 miliona dolara

  Viši sud u Londonu naredio je vladaru Dubaija, šeiku Muhamedu bin Rašidu Al Maktumu, da isplati rekordnih 733 miliona dolara kako bi rešio borbu za starateljstvo s bivšom suprugom nad njihovo dvoje dece.

  Ogromne sume novca dodeljene princezi Haya bint al-Hussein, polusestri jordanskog kralja Abdulaha, imaju za cilj da osiguraju njihovu doživotnu bezbednost, a ne baviti se „teškim rizikom“ po njih koji predstavlja šeik lično.

  „Ona nije tražila nikakvo obeštećenje za sebe, izuzev onoga za njenu sigurnost i kompenzacije za imovinu koju je izgubila kao rezultat raspada njenog braka“, izjavio je sudija.

  Naredio je Muhamedu da jednokratno isplati po 251,5 miliona funti u roku od tri meseca za Haju radi održavanja njihovih britanskih apartmana i da joj nadoknadi novac za koji ona tvrdi da duguje za nakit i trkačke konje, te za njene buduće bezbednosne troškove.

  Sud je takođe poručio šeiku, koji je potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, da osigura tri miliona funti za školovanje Jalile (14) i Zayeda (9).

  Konačna suma, za koju neki londonski advokati tvrde da je najveće sudsko obeštećenje koje je ikada odredio jedan engleski porodični sud, manja je za polovinu od 1,4 milijarde funti koliko je Haja prvobitno zatražila, prenosi Rojters.

  Izvor: Klix

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE