Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veštačka inteligencija, AI

  Prva AI kampanja u Srbiji: Kako izgleda kada veštačka inteligencija kreira reklamu? (FOTO)

  Veštačka inteligencija i njena upotreba uzima maha kako u svetu, tako i kod nas. Koristi se u razne svrhe, pa je tako sada prvi put upotrebljena za kreiranje reklamne kampanje na našim prostorima.

  Matis Group je odlučio da bude ispred vremena, te je u saradnji sa marketinškom agencijom „Why Not“, koja posluje u BiH, Srbiji i Švajcarskoj, pomoću AI prikazao nameštaj budućnosti. Za seriju bilborda agencija je koristila program veštačke inteligencije pod nazivom „Midjourney“.

  Na bilbordima širom Srbije nameštaj iz budućnosti je upoređen sa današnjim komadima. Takvim prikazom pozvali su sve da uživaju u sadašnjem realnom komforu Matis nameštaja.

  „Realno Matis, sve dok se ne pojavi plakar desno“, piše na bilbordima.

  Kampanja postala viralna

  Kampanja je za dva dana postala viralna i ostvarila je sjajne rezultate, navela je direktorka i osnivačica agencije „Why Not“ na svom Linkedin profilu.

  Bilbordi i sama kampanja pobrali su pozitivne komentare poslovne zajednice. Jedan od korisnika Linkedina smatra da ovo pravi tajming za korišćenje AI.

  „Konačno da ljudi shvate da se isplati koristiti AI, pa makar bio na lošem glasu“, naveo je drugi.

  Veštačka inteligencija sve češća tema

  Podsećamo, u poslednje vreme se mnogo govori o AI, tačnije od trenutka kada je AI Chatbot postao viralan zbog pisanja odličnih eseja.

  OpenAI je krajem prošle godine otvorio pristup ChatGPT-u, četbotu sa veštačkom inteligencijom, koji komunicira sa korisnicima na veoma ubedljiv i razgovoran način. Njegova sposobnost da pruži dugačke, promišljene i temeljne odgovore na pitanja i upite, čak i ako su netačni, iznenadila je korisnike, uključujući akademike i neke u tehnološkoj industriji. Osim što nudi odgovore i piše radove, može i da položi ispite u školama i na fakultetima.

  ChatGPT položio ispite na Pravnom fakultetu i u biznis školi

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE