Vesić: CENA linijskog parka tek POSLE TENDERA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: CENA linijskog parka tek POSLE TENDERA

  Cena uređenja i opremanja linijskog parka će se znati tek kad tender bude završen, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  “Okvirna cena linijskog parka je 55 miliona evra, ali će konačna cena biti utvrđena tek kad se završi tender na koji očekujemo da se javi veliki broj investitora i biće izabrani oni koji ponude najnižu cenu”, rekao je Vesić agenciji Beta povodom primedbi da je netransparento utvrđena cena od 55 miliona evra.

  Plan detaljne regulacije linijskog parka, koji će se duž nekadašnje pruge prostirati od Beton hale i Brankovog mosta do Pančevačkog mosta, po rečima Vesića, biće objavljen u julu, a radovi bi trebalo da počnu u oktobru ili novembru ove godine.

  “Na idejnim rešenjima najlepšeg parka u Beogradu radilo je 55 domaćih, uglavnom mladih arhitekata kojima će to biti referenca za nove poslove u svetu”, rekao je Vesić.

  Dodao je da će linijski park na oko 66 hektara biti dug oko pet kilometra i da će biti posađeno 5.000 novih stabala.

  Planirano je da ispod parka budu izgrađena četiri podzemna prolaza za automobile, a gradiće se i nova vodovodna, kanalizaciona i elektroenergetska mreža, telekomunikaciona infrastruktura i novi gasovodni kapaciteti.

  Izvor: Beta

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE