Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Verovatno najsrećniji dan u životu Tomislava Nikolića!

  Predsednik Rusije Vladimir Putin uručiće Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću 4. novembra u Kremlju, najavljeno je u Beogradu.

  Sa Nikolićem, koji je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, sastao se ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji je istakao da je to još jedna potvrda bratstva i prijateljstva dva naroda.

  Dodela i uručenje ordena „ukazuje veliko poštovanje koje ruski narod ima prema doslednom stavu Nikolića da odnosi dva naroda treba uvek da se zasnivaju na bratstvu i međusobnom poštovanju“, rekao je Čepurin.

  U Moskvi, na Dan narodnog jedinstva, Putin će Nikoliću uručiti to visoko državno odličje „za veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Ruske Federacije i Srbije“.

  Ukaz o dodeli Ordena prijateljstva, Putin je potpisao je 30. maja 2017. godine, saopšteno je iz Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

  Nikolić i Čepurin su razgovarali o ekonomskoj saradnji, a ambasador Rusije je istakao i da će rast trgovine razmene dve zemlje biti povećan.

  „Rast trgovinske razmene nastaviće se i to je inicijativa Ruske Federacije“, rekao je Čepurin dok je Nikolić izrazio zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene.

  Nikolić je izrazio i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dve država, pre svega kroz povećanje investicione saradnje, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • ivica

   Blago nama. Toma dobio diplomu, mesto presednika sada ruski orden. A Srbija u svakom pogledu zaostaje u svim segmentima normalne drzave...

  • milijana

   Lepo. Prestanite sa otrovima, nije vam SNS kriv za bedu nego vasi ljubljeni žuti koji su nas posle državnog udara prodali za tri banke.

  • Baki 55

   Možda je za tebe, Milijana, stalo vreme ali za ostatak sveta nije. "Žuti" nisu valjali pa smo ih se rešili. Ovi tvoji su takođe žućkasti jer su puni "žutih" i njihovih saveznika iz URS-a. Kad njih vidim shvatim zašto DS nije valjao - zato što su oni bili u vrhu vlasti. Kao što su i sada. Mali, Vesić, Z. Mihajlović, Jovanov, Trivan i Trivanka, deo DSS-a, Ljajić, Palma, Dačić...sada ljube skute novom gospodaru koga će prvom prilikom pustiti niz vodu i prikloniti se drugom uz koga će moći drpati. Ko ih preživi, pričaće.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE