Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP – I deo: Godina novih vizija

  Piše: Aleksandra Panić, vlasnica studija za razvoj kreativnosti, joge i astrologije Flower Moon Practice, www.flowermoonpractice.com

  Došao je trenutak koji smo strpljivo čekali – ispraćamo i drugu pandemijom obeleženu godinu i koračamo u neko vedrije sutra. Ali da li će nam u 2022. godini biti lakše? Da li će koronavirus popustiti i da li ćemo se vratiti na pređašnji način života – onaj u kome tada nismo znali da cenimo slobodu kretanja bez kovid propusnica, svakodnevne zagrljaje prijatelja i božanstvenost gradske gužve?

  Pre nego što vas sprovedem kroz astrokalendar za 2022. godinu, želela bih da ukratko objasnim kako se kalendar izrađuje i na osnovu čega vam pričam o prirodi dolazeće godine.

  Cilj astrologije nije predviđanje budućnosti. Astrološkinje i astrolozi nisu vidovnjaci koji nam brzim pogledom na neke komplikovane karte daju jednoznačne odgovore na pitanje šta će biti sutra. Zadatak prediktivne astrologije veoma je kompleksan i sastoji se od pomnog izučavanja istorije, kao i praćenja svih tekovina sadašnjosti, kako bi se „osetila” budućnost. Kada gledamo u godinu koja je pred nama, pokušavajući da procenimo šta nam ona može doneti, pratimo kretanja dve ključne planete – Jupiter i Saturn, kao i sve njihove važne susrete sa ostalim planetama. Osim Jupitera i Saturna, za razumevanje naredne godine važno nam je i da znamo u kojim će se znakovima smenjivati pomračenja Sunca i Meseca i kakav će biti njihov uticaj na društvo. Tek kada razumemo karakter narednog vremenskog perioda, možemo da se zapitamo gde smo u tome mi i kako možemo da iskoristimo energiju planeta u svojim životima.

  Jupiter u Ribama, Saturn u Vodoliji (28. decembar 2021 – 10. maj 2022; 28. oktobar – 20. decembar 2022)

  Protekle dve godine, godine globalne pandemije, bile su obeležene boravkom Jupitera i Saturna u znakovima Jarca (2020) i Vodolije (2021). Jupiter, vladalac Strelca i Riba, planeta je ekspanzije. Prirodno delovanje ove planete je da širi sve što dotakne. Pospešuje rast i razvoj i često donosi blagoslov i sreću. Jupiter boravi po godinu dana u svakom sazvežđu i potrebno mu je dvanaest godina da napravi krug kroz Zodijak. U individualnim horoskopima svake godine osvetli različito polje naših života. No, ova se planeta ne oseća dobro u znaku Jarca – gde su joj impulsi ka ekspanziji inhibirani (setite se globalnog karantina 2020. godine), niti je srećna u društvu Saturna, sa kojim je u 2021. morala da deli sobu.

  U istoriji su epidemije različitih virusa bile obeležene klasterima planeta u vazdušnim znacima (naročito u Vodoliji), kada se virusi, koji se šire kroz vazduh, i najbrže prenose. Odlazeća, 2021. godina je na već postojeću muku dodala delta soj koronavirusa, pa potom i omikron, i zadržala nas još punih godinu dana u različitim stepenima izolacije.

  Kakvoj se promeni nadamo?

  Jupiter 28. decembra prelazi u sazvežđe Riba, tj. vraća se kući. Ovaj tranzit neizbežno donosi promenu – za početak, u vidu globalne promene raspoloženja. Kada je vrhovni bog srećan, sva su bića srećna.

  Prva četvrtina godine (28. decembar 2021 – 10. maj 2022) nudi nam olakšanje, jednostavnost, udobnost, radost u svakodnevnom životu. Boravak Jupitera u vodenom znaku i njegov susret 8. aprila sa Neptunom u Ribama otvara nas ka novim vizijama. Takođe, trebalo bi da ovaj susret donese ponovno otvaranje granica između država. Osnovna odlika vode jeste da spaja – ljude, ideje, pa čak i različite ideologije. Ono čemu ćemo kao čovečanstvo težiti u prvoj polovini 2022. godine jeste da se nađemo na sredini.

  Susret Jupitera i Neptuna u aprilu 2022. daće glas drugačijim i humanijim liderima – vizionarima sa novim, neočekivanim idejama. Da li si ti jedna/jedan od njih? Da li već dugo imaš ideju koja može da promeni tvoj svet, tvoje društvo? April je trenutak da progovoriš. Think big! Step up! Najviše sreće u vizionarskim poduhvatima imaće vodeni znaci – Ribe, Rak i Škorpija. Za njih je ovaj period pogodan i za veće investicije, ali i za partnerstva. Voda spaja i produbljuje već postojeće spojeve.

  Jupiter u Ribama doneće razvoj kompanijama koje se bave preradom, prečišćavanjem, filtriranjem ili flaširanjem vode. Pronaći ćemo nove načine ili tehnologije za pakovanje vode, ili nove tehnologije za njeno prečišćavanje. Da li ti imaš „vodenu” viziju? Seize the day!

  Jupiter u Ribama donosi blagoslov umetnicima svih disciplina i pripadnicima industrije mode, gde ćemo se, takođe, susreti sa novim vizijama i dočekati nove vizionare. Modni trendovi sa kojima ćemo se susresti u 2022. jesu spoj umetnosti sa ekološkim programima. Odeća od recikliranih materijala sići će sa pista u svakodnevnu upotrebu.

  Kad smo kod ekologije, ekološki protesti, izazvani gorućim problemima zagađenja vodenih površina usled nemara državnih i korporativnih struktura, odigravaće se u različitim zajednicama širom planete. Umetnici će se na svoj način pridružiti u protestima oblikujući umetnička dela kao direktan odgovor na ekološku krizu.

  Na polju ekonomije videćemo promene u načinima na koje od planete crpemo resurse. Cena prirodnih resursa biće nestabilna do kraja aprila, dok pomračenje Sunca u Biku i susret Sunca sa Uranom ne dovedu do preokreta. Jupiter u Ribama ukazuje na inflaciju, kao i na ekspanziju novih kriptovaluta. Srećom, Saturn i dalje gospodari Vodolijom, gde pomaže u restrukturiranju postojećih, kao i uspostavljanju novih finansijskih okvira. Investiranje u biznis koji ima veze sa elementom vode daleko je više isplativ u 2022. od biznisa koji je vezan za resurse iz zemlje.

  Jupiter u Ovnu: 10. maj – 28. oktobar 2022.

  Druga i treća četvrtina godine biće obeležene elementom vatre i, stoga, veoma drugačije. Jupiter u Ovnu ne poseduje moć integracije misli i ideja, ali je pionir. Setite se onih novih vizija koje smo uz pomoć Riba predstavili i sebi i drugima – za vreme boravka Jupitera u Ovnu biće prilike da se ove vizije implementiraju. Jupiter u Ovnu je kapisla, inicira ekspanziju. Saturn iz Vodolije pomaže da se ekspanzija odigrava u okviru postojećih struktura ili institucija. No, ako se rast postavlja izvan institucionalnih okvira, onda je Saturn garancija podrške. Da nemamo mudrost Saturna iz Vodolije, impulsivni entuzijazam Jupitera iz Ovna, poput deteta, shvatio bi svet kao igralište i izazvao sveopšti haos.

  Sutra vas veliki godišnji horoskop – II deo!

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE