Velika "nabavka" za zdravstvo: Posao za 530 lekara plus 329 sanitetskih vozila

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika “nabavka” za zdravstvo: Posao za 530 lekara plus 329 sanitetskih vozila

  U okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, ugovore o zaposlenju dobilo još 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8,50.

  Na svečanosti u Palati “Srbija” čestitala im je premijerka Ana Brnabić koja je prethodno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom prisustvovala predaji novih, savremenih, kompletno opremljenih sanitetskih vozila pojedinim zdravstvenim ustanovama.

  “Ovo je ogromna stvar za srpsko zdravstvo”, rekla je Brnabićeva.

  “Hvala vam što ostajete u svojoj zemlji, jer je to najveći znak poverenja u zemlju i time dajete primer svim ostalim mladim ljudima da se trud, rad i marljivost isplate. To je Srbija u koju i mi verujemo i zbog čega radimo ono što radimo”, poručila je Brnabićeva.

  Beograd, 12.03.2022. – Ceremonija dodele sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama i svecani prijem povodom pocetka rada 500 lekara odrzani su danas ispred i u Palati Srbija u Beogradu. Prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic i ministar zdravlja Zlatibor Loncar. (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC)

  Premijerka je navela da se zdravstvo gradilo na tri stuba.

  “Prvo – obrazovanje i u skladu sa time i gotovo 11.500 specijalizacija koje su od 2014. dodeljene. Drugi – da stvorimo uslove da vi možete da radite najbolje što umete, da izgradimo najmodernije bolnice u najmodernijim uslovima. I treći stub – plate zdravstvenih radnika koje su bile sramotno male, a koje su itekako porasle”, naglasila je Brnabićeva.

  Poručila je mladim lekarima da treba da budu sigurni da će te plate nastaviti da rastu.

  Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2018. godine i do sada je u okviru tog programa zaposleno gotovo 35.000 mladih zdravstvenih radnika.

  Pre dodele zaposlenja mladim lekarima, zdravstvenim ustanovama u Srbiji dodeljeno je 329 najmodernijih i najsavrmenijih sanitetskih vozila, kao i određen kontingent putničkih automobila.

  Ministar zdravlja poručio je da je to najveća nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE