Uspeh vs. Dostignuće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uspeh vs. Dostignuće

  Razlika između uspeha i dostignuća je suptilna ali ključna. Uspeh je subjektivan osećaj o tome kako vi radite u odnosu na zašto to radite. Dostignuće je objektivna mera o tome šta ste zapravo učinili.

  Pa ipak, uspeh je mnogo važniji od postignuća.

  Zaista, mogli biste imati sva dostignuća u svetu i ne biste bili uspešni. Ovo stalno možete da vidite, ljude koji imaju puno spoljnih indikatora uspeha, ali iznutra, oni su ruševina.

  Oni su izgubili svoju svrhu i, stoga, više se ne sećaju razloga zbog kojih rade to što rade. Ono što je nekada bila iskrena strast sada postaje potreba za vanjskom proverom. Beskrajna potreba za sticanjem i postizanjem. Stoga se, umesto da se fokusira na zašto, fokus postaje na onome što će raditi i učiniti što više od toga, najverovatnije na račun vaših vrednosti.

  Prema Setu Godinu, “Umetnost je kada čovek radi nešto što možda neće upaliti …” Kada ste fokusirani na šta, jedino vam je stalo ako to funkcioniše, vi više ne znate zašto to radite.

  Zanimljivo je da mnogi uspešni preduzetnici priznaju da su bili sretniji pre nego što su postali “uspešni”, kada su njihove motivacije bile u skladu s njihovim vrednostima. Postignuće ih je otrovalo, a njihova motivacija se promenila.

  Kada se vaša motivacija pomeri od unutrašnje do spoljašnje, vaše performanse prirodno padaju kada se posmatraju na dugi rok. Možda ćete biti u stanju da održite visoke performanse neko vreme, često uz velike troškove za vaše zdravlje, odnose i finansije.

  Izvor: Thrive global/BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE