Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  United Cloud

  United Cloud kompanija koja posluje u pet gradova regiona i Evrope, otvoriće 100 novih radnih mesta do kraja 2023.

  Ova IT kompanija trenutno posluje u pet gradova regiona i Evrope i ima 320 zaposlenih. Bave se razvojem sopstvenih proizvoda, po čemu se razlikuju od većineIT kompanija na tržištu.

  Industrije koje se zasnivaju na tehnološkim inovacijama imaju potencijal daljeg rasta u narednih pet godina. To nam donosi priliku, ali i ogromnu odgovornost da nastavimo sa kreiranjem vrednosti za svakog stanovnika u regionu. Razvoj sopstvenih proizvoda je naša prednost u predvođenju inovacija i uvođenju svetskih trendova u region. Verujemo da će naša sledeća prekretnica biti razvoj nove generacije digitalnih servisa, uz primenu mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Nastavljamo sa strategijom rasta i u narednim godinama, u pogledu proizvoda, ljudi i znanja“ kaže Srđan Đurđević, Izvršni direktor United Cloud-a.

  Kako je United Cloud postao jedan od vodećih istraživačko razvojnih centara?

  Počeli su 2016. godine, kao mala kompanija sa timom okupljenim oko vizije televizije sledeće generacije, a postali su jedan od vodećih istraživačko razvojnih centara, čije proizvode koriste milioni ljudi.

  Prvi projekat ove kompanije je EON TV, koji su razvili 2017. godine, a razvili su još 10 ent-to-end sinergetski povezanih proizvoda koji zajedno čine multi-servisnu platformu kao osnovu za digitalne servise budućnosti.

  Kako priča Đurđević, kao kompanija su vrlo povezani sa nekim od najvećih tehnoloških kompanija. Jedan su od strateških partnera Guglu što se tiče televizije i advertajzinga.

  “Naš zadatak je da globalne inovacije i svetske trendove što je brže moguće donesemo u region i pružimo našim korisnicima”, navodi.

  Koga će zapošljavati do kraja 2023. godine?

  Kada je reč o otvaranju 100 novih radnih mesta, fokus im, kako ističu, neće biti samo na inženjere i programere, već će se otvarati i pozicije za product menadžere, mashine learnig eksperte, eksperte za ispitivanje podataka, itd, upravo zbog toga što u United Cloud-u razvoj proizvoda prati ceo produkcioni ciklus od početka do kraja.

  “Kako je došlo do rasta portfolija naših proizvoda, što je uzrokovalo i potrebu za proširenjem tima,  povećali smo i Beogradski prostor. Udaljavamo se od koncepta open space-a, uzeli smo u obzir povratne informacije od zaposlenih kao i trendove, i probali da napravimo nešto što će našim timovima da unapredi efikasnost i kreativnost.Naš rad je složen i obuhvata pun produkcioni ciklus od istraživanja tržišta, dizajna, razvoja, kreiranja i integracije proizvoda, do održavanja i podrške, uključujući odgovornost za brzo i glatku produkciju ka milionima krajnjih korisnika.Imajući to na umu, pristupili smo dizajnu,  i kreirali prostor koji podržava brzu i laku saradnju različiti timova kroz ceo ciklus.”, kaže Rade Đukić, Izvršni direktor korporativnih poslova.

  Toliko je jednostavno – samo dobri uslovi za rad

  Ovaj razvoj sopstvenih proizvoda od početka do kraja, kao glavnu prednostkompanije izdvaja i Ana Ćorković, direktorka komunikacija u United Cloudu.

  Ćorković se za BIZLife, u duhu proširenja i otvaranja novih radnih mesta, osvrnula i na to zašto smatra da su vrlo poželjan poslodavac.

  “Ovde se neguje kultura fleksibilnosti i poverenja, i neguje zdrava ravnoteža između privatnog života i vremena provedenog na poslu.Zato se mi kao kompanija trudimo da ih podržimo da  posao mogu da obavljaju na  što efikasniji način. Do novog koncepta prostora koji smo predstavili danas, došli smo tako što smo prvo zaposlene pitali šta su za njih idealni radni uslovi , ispitivali smo i tržište i pratili moderne svetske trendove. Tako smo došli do zaključka da ljudima treba obezbediti jednostavno – samo dobre uslove za rad”, priča naša sagovornica.

  United Cloud: Dev garaže i dizajn studio zasnovani na agilnom konceptu

  Među novim konceptima koje primenjuje United Cloud nalaze se popularne Dev garaže koje na jednom mestu pokrivaju sve potrebe timova. To je dinamičan prostor čija postavka i oprema podržavaju promenjive potrebe timova u toku dana kao što su saradnja, fokusiran rad, formalni i neformalni sastanci i opuštanje, uz uvažavanje  specifičnih potreba timova kao što je testiranje aplikacija i uređaja.

  Neizostavni deo aktivnosti United Cloud-a ogleda se u prostorima za zahtevna i napredna testiranja opreme, aplikacija i korisničkih uređaja, kao što su Testing Corner i Laboratorija.

  Dizajn Studio je prostor osmišljen da podrži zahtevna istraživanja i suštinsko razumevanje korisničkih potreba. Svojim otvorenim konceptom i kreativnim zonama podstiče razmenu ideja i interakciju cele organizacije. Posebno su interesantni delovi gde se razvijaju prototipi i verifikuje korisničko iskustvo, koji simuliraju dnevne sobe i ostale ambijente u kojima se proizvodi koriste.

  Kao deo United Grupe, proizvodi United Clouda dostupni su na osam tržišta na kojima Grupa posluje i koja broje ukupno 40 miliona ljudi. Sa ambicijom prisustva u svim zemljama u kojima su njihovi krajnji korisnici, centar širi svoj tim. Sledeći koraci su proširenje centra u Ljubljani, a potom otvaranja centara u Atini i Sofiji.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: United Cloud

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE