Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pacovi, grad

  Grad zapošljava direktora za borbu protiv pacova, plata između 114.000 i 162.000 evra

  Grad Njujork angažuje lidera za borbu protiv zajedničkog neprijatelja stanovnika: pacova. Kancelarija gradonačelnika Njujorka objavila je oglas za „gradskog direktora za ublažavanje uticaja glodara“, ili kako ga je portparol gradske Skupštine nazvao, „car pacova“. Od direktora, koji će primati godišnju platu između 120.000 (oko 114.000 evra) i 170.000 dolara (oko 162.000 evra), očekuje se da razvija strategije, upravlja projektima i vodi timove protiv gradskih glodara.

  „Idealni kandidat je visoko motivisan i pomalo krvožedan, odlučan da sva rešenja sagleda iz različitih uglova, uključujući poboljšanje operativne efikasnosti, prikupljanje podataka, tehnološke inovacije, upravljanje otpadom i masovno ubijanje“, dodaju u oglasu za posao.

  Takođe je rečeno da će izabrani kandidat imati „oštar stav, lukavi humor i opštu auru rđavosti“.

  Ozbiljnije kvalifikacije uključuju sposobnost „samoupravljanja i sprovođenja rigoroznog istraživanja i širenja“, „želju da delujete preduzetnički sa interesom za društveni uticaj“ i iskustvo u lokalnoj upravi ili u „relevantnoj“ oblasti.

  Posao, grad

  Posao, pacovi, grad (Pixabay)

  Drugi grad sa najviše pacova u SAD

  Njujork je „drugi grad sa najviše pacova“ u zemlji, prema najnovijoj godišnjoj rang listi kompanije za suzbijanje štetočina Orkin. Od oktobra, njujorško odeljenje za sanitarije prijavilo je više od 21.600 pritužbi za pacove u 2022, što je naglo povećanje u odnosu na period pre pandemije.

  Grad je na čelu sa Čikagom na Orkinovoj rang listi, koji već osam godina zaredom drži titulu „grada sa najvećim brojem pacova“, ali njujorški glodari imaju posebno mesto. Često postaju viralni na društvenim mrežama.

  „Uprkos uspešnoj strategiji javnog angažovanja i drskom prisustvu na društvenim mrežama, pacovi nisu naši prijatelji. Oni su neprijatelji koje moraju pobediti udružene snage naše gradske vlasti. Glodari šire bolesti i oštećuju domove“, piše na listi, prenosi CNBC.

  Pacovi, grad

  Pacovi, grad (Pexels)

  Gradonačelnik pozvao motivisane da se prijave

  Izgleda da je gradonačelnik Erik Adams posebno motivisan da pronađe efikasnog „cara pacova“.

  „Ako imate nagon, odlučnost i ubistveni instinkt koji su vam potrebni da se borite protiv nemilosrdne populacije pacova u Njujorku – onda vas posao iz snova čeka“, tvitovao je on.

  Ovo nije prvi gradski napor za istrebljivanje pacova u 2022. U oktobru je njujorško Odeljenje za sanitaciju objavilo da će Njujorčani da budu kažnjeni zbog stavljanja smeća na ivičnjak pre 20 časova, počevši od aprila 2023. Trenutno, stanovnici mogu da budu kažnjeni zbog iznošenja smeća pre 16 časova.

  „Želim da budem jasna: pacovi će apsolutno mrzeti ovu najavu. Ali pacovi ne upravljaju gradom“, rekla je komesarka za sanitarije u Njujorku Džesika Tiš najavljujući novu politiku.

  Kandidati za ulogu „cara pacova“ moraju da dostave biografiju, propratno pismo i tri reference. Oni takođe moraju da imaju boravište u Njujorku u roku od 90 dana od imenovanja i da budu vakcinisani protiv Covida-19 — politika za sve gradske zaposlene zaposlene od 2. avgusta 2021.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE