Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ugostitelji ogorčeni: Teraju nas da zatvorimo u 21.30h

  Udruženje ugostitelja Srbije Esnaf saopštilo je da je protiv odluke Kriznog štaba da se uvedu kovid propusnice jer je ta mera, kako tvrde, protivzakonita i diskriminišuća i protivustavna.

  Esnaf ugostitelja tvrdi da je ova predložena mera doneta paušalno, mimo zakona, bez dovoljno obrazoloženja i odnosi se, po pravilu, samo na ugostiteljske objekte kao „prokazana, ali ne i dokazana mesta sa najvećim rizikom za zaražavanje“.

  „Faktički, predlog da se od 22 sata u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata puštaju samo gosti sa validnim kovid sertifikatima gura celokupno ugostiteljstvo u ograničenje radnog vremena do 21.30, a mnoge naše kolege iz sekcije noćnih klubova i u potpuno zatvaranje. Ostalo je nerazjašnjeno šta se dešava sa hotelima i ostalim ugostiteljskim objektima sa smeštajnim kapacitetima. Po ko zna koji put u donošenju odluke, ovoga puta samo kao saopštenja o njoj, nije konsultovana struka – sami ugostitelji i udruženja koja ih predvode, pa o stručnosti onoga što je izrečeno bolje da ne komentarišemo”, navode usaopštenju.

  Dodaju da je Krizni štab svojom neaktivnošću, nekompetentnošću i nedoslednošću u delovanju doveo do eskalacije kovid situacije u zemlji i za većinu građana više ne predstavlja telo na čije se odluke i preporuke vredi osvrtati, a to je vidljivo svuda i u svim prostorima“, ističu u svom odgovoru.

  Oni tvrde da se ugostiteljski sektor najviše od svih pridržava ranije donetih mera i da jedini od cele privrede ispašta zbog njih.

  Krizni štab je na jučerašnjoj sednici doneo preporuku da se od subote, 23. oktobra, uvedu kovid propusnice za ugostiteljske objekte svakog dana od 22 časova uveče.

  “Ugostitelji okupljeni oko udruženja Esnaf će pokušati da obore ovu meru. Sledeći koraci su građanska – cehovska neposlušnost i ignorisanje mera koje su protivzakonite i diskriminišu naše goste i naše zaposlene po bilo kom osnovu, praćene tužbama protiv države i nadležnih za diskriminaciju i nanetu štetu, za šta naše udruženje ima spreman pravni tim. U našim objektima svi su jednaki i svi dobrodošli. Ostajemo jedinstveni“, poručuju iz ovog udruženja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Dragan Kadarević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE