Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Hrvatskoj se ipak očekuje dobra turistička sezona

  Prema današnjoj perspektivi, uprkos brojnim izazovima, Hrvatsku očekuje jako dobra turistička godina, odnosno dobra leznja sezona.

  Ona bi se u fizičkim pokazateljima (ostvarenim dolascima i noćenjima) mogla potpuno približiti 2019. godini, a u finansijskim pokazateljima čak i premašiti rekordnu 2019. godinu, piše portal SEEbiz.

  Turistička sezona dočekana spremno

  “Možemo biti zadovoljni do sada ostvarenim rezultatima u predsezoni te možemo potvrditi da glavnu turističku sezonu dočekujemo potpuno spremni. Nivo interesovanja i rezervacija za Hrvatsku na našim glavnim emitivnim tržištima je takva da možemo očekivati da ćemo ove godine konačno ‘dohvatiti’ pretpandemijsku 2019. godinu”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT).

  Prema njegovim rečima, Hrvatska je protekle dve godine gostima pokazala da mogu imati potpuno poverenje i da će im zemlja omogućiti siguran odmor i u najtežim uslovima pandemije.

  “I to je vredan zalog za naredne godine. Ono što sada moramo nastaviti je i da dalje podižemo kvalitet ukupne ponude, prateći trendove u potražnji”, dodao je Ostojić.

  Fali radnika..

  Mediji su preneli da će ovog leta na Jadranu nedostajati oko 35.000 konobara, kuvara, sobara, recepcionera…

  Hrvati u naponu radnog veka masovno odlaze na Zapad gde rade za veće novce. Nema više radne snage u siromašnijoj Slavoniji da se leti preseli na Jadran, ali je nema dovoljno ni u BiH, Srbiji, Makedoniji.

  Iscrpljen je kadrovski basen u neposrednom susedstvu, pa se sve više poseže za popunom iz Azije, kao i ranije u sektoru građevinarstva: Nepal, Filipini, Indija…

  5 SAVETA kako da se najbolje spremite za letnju sezonu i putovanje

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE