Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko ima pravo na vaučere i do kada građani mogu da se prijave?

  Ko će i do kada imati pravo na turističke vaučere koje je predsednik Srbije danas najavio?

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će se polovina od 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji odnositi na građane koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara.

  „To su svi oni građani koji su već ostvarili to pravo i podigli svoje vaučere od 5.000 dinara početkom godine“, rekla je Matić za televiziju Pink i dodala da njih 100.000 sada ima pravo da se prijavi za tu razliku od 10.000 dinara.

   

   

   

  Ona je podsetila da za vaučere mogu da se prijave penzioneri, nezaposlena lica, studenti, ratni i vojni invalidi, civilni invalidi, lica koja ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, lica koja imaju poljoprivredna gazdinstva i zaposlena lica koja imaju primanja manja od 70.000 dinara.

  Matić je dodala da će vaučeri važiti do 31. oktobra, a da prijava počinje od ponedeljka u svim poslovnicama Pošte Srbije.

  Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije danas da će država podeliti 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji, uz mogućnost da se broj vaučera poveća za još 100.000.Ukazao je da ti vaučeri moraju da budu potrošeni do kraja oktobra, a biće podela vaučera i za zimski odmor.

  Vučić najavio povećanje penzija za 19,1 %, i dvocifreni rast plata

  Rekord

  Govoreći o 2021. godini iz perspektive turizma, ministarka je istakla da je oboren rekord i da je Srbija imala više od 1,5 milijardi evra deviznog priliva.

  „Ove godine, po svemu sudeći, imaćemo još veći devizni priliv. U ovom trenutku, imamo više od 5,5 miliona noćenja u Srbiji. Imamo porast od više od 140 posto dolazaka stranih turista u Srbiju. Očigledno da je Srbija jako popularna destinacija i mislim da su ovi vaučeri i više nego pravi potez, više nego potrebni“, kazala je ona.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta/Ministarstvo turizma

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE