Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aerodrom Nikola Tesla, kasne letovi

  5 SAVETA kako da se najbolje spremite za letnju sezonu i putovanje

  Beogradski aerodrom spreman je za letnju sezonu tokom koje veliki broj putnika planira da putuje po prvi put nakon više od dve godine.

  Takođe daje i 5 saveta za putnike kako bi njihov boravak na aerodromu bio konforniji tokom najprometnije sezone u godini i kako bi se najbolje spremili za letnju sezonu i putovanje:

  Proverite uslove putovanja

  Pre polaska na aerodrom, još jednom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let.

  Dođite na vreme kad krećete na putovanje

  Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu i dođite na aerodrom u vreme koje vam preporuče. Pored toga, uzmite  u obzir i tekuće radove na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva, parkinga i zgrade terminala.

  Koristite dostupne parkinge  

  Za duži boravak na aerodromu savetujemo da koristite Tesla parking, sa koga se za 7 minuta besplatnim autobuskim prevozom stiže do terminala, a prva 3 sata parkiranja su besplatna. Dostupan je i parking P7 koji se nalazi preko puta Robno-carinskog magacina dok je za kraća zadržavanja na raspolaganju garaža u neposrednoj blizini terminala.

  Neka Vam neophodna putna dokumenta budu pri ruci

  Svoje avionske karte i karte za ukrcavanje na let, putno osiguranje, vozačku dozvolu, novac i kreditne kartice čuvajte na bezbednom mestu, ali neka vam budu lako dostupni. Takođe, ponesite punjač za svoj mobilni telefon, a informacije o letu pri ruci.

  Pripremite se za bezbednosnu kontrolu i odvojite tečnosti iz prtljaga

  Pre nego što dođete do obezbeđenja, savetujemo da izdvojite predmete poput kaiša, sata, ključeva, novčanika i jakne. Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100 ml spakujte odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem sa maksimalno ukupno 1 L  po putniku, i izdvojite ih iz ručnog prtljaga. Električni uređaji poput pametnih telefona i laptopa mogu ostati u ručnom prtljagu tokom bezbednosne provere.

   

  Autobuska stanica, aerodrom "Nikola Tesla"

  Autobuska stanica, aerodrom „Nikola Tesla“Kako se navodi u saopštenju, ove sezone putnici mogu da lete na više od 100 destinacija, s obzirom na to da su gotovo sve linije koje su bile aktivne pre pandemije sada obnovljene, uz 16 novih destinacija i ponudu čarter letova ka najpopularnijim letnjim odredištima.

  Šta nas još čeka kada krenemo na putovanje?

  Beogradski aerodrom Nikola Tesla očekuje značajno povećanje broja putnika u narednim nedeljama te je preduzeo sve neophodne mere kako bi adekvatno ispratio povećanje kapaciteta saobraćaja i olakšao neophodne procese.

  Usled tekućih radova ispred i unutar terminala, jasno su obeležene privremene izmene u tokovima saobraćaja i putnika. Novi parking „Tesla“ na putu prema Surčinu ima kapacitet od 800 parking mesta,  besplatan autobuski prevoz do/od terminala, a prva tri sata parkiranja su besplatna.

  Novoizgrađeni deo terminala sa otvorenim čekaonicama i pokretnim trakama za brže kretanje putnika značajno je unapredio komfor i efikasnost aerodroma ujedno omogućivši razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika.

  Nova centralizovana zona za bezbednosni pregled kreirana ispred pasoške kontrole ima 10 linija za pregled putnika i prtljaga i najsavremeniju tehnologiju koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Marko Nađević/Luka Filipović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE