Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prekipelo im: Za mokrenje u moru ili na plaži paprena kazna – 750 EUR

  Svako ko bude obavljao malu nuždu u moru biće kažnjen sa 750 eura, a osim toga zabranjeno je i ostavljanje smeća na plaži, roštiljanje i igranje s palicama i loptom.

  Gradsko veće španskog grada Viga u regiji Galicija objavilo je kako će svako ko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 evra, piše Daily Mail. Veće je pojasnilo kako se radi o manjem prekršaju, ali i kršenju higijenskih i sanitarnih propisa.

  Gradski većnici nisu se zaustavili samo na tome. Novim pravilima kojima su obuhvaćene i žene i muškarci, predviđene su kazne za svakoga ko je neprikladno odeven na ulici.

  Plaža (Pixabay)

  Novčane kazne predviđene su i za one koji ostave smeće na plaži, igraju se s palicama i loptom, pokušaju rezervisati mesto na plaži peškirom ili se pak odluče na roštiljanje. Korišćenje sapuna u moru takođe je zabranjeno.

  Gradski zvaničnici planiraju da postave javne toalete na plažama tokom glavne sezone kako bi svi posetioci plaže imali gde da odu u toalet.

  Ograničenja i na Ibici

  Majorka i Ibica su ranije ove godine najavili da će turisti biti ograničeni na samo šest pića dnevno tokom svog „all inclusive“ odmora. Broj pića na njegovom odmoru bio bi ograničen na šest – tri za ručak i tri za večeru.

  Novi zakon, koji se odnosi na neke hotele na Balearskim ostrvima, znači da su turisti primorani da doplate ako žele više od tri besplatna alkoholna pića po obroku.

  Ibica (Pixabay)

  Balearska vlada je u januaru zabranila prodaju alkohola u prodavnicama između 21.30 i 8.00, kao i obilazak pabova, ponudu pića „dva za jedan“ i „srećne sate“ na određenim mestima u Magalufu, El Arenalu i Plaja de Palmi na Majorki i Sant. Antoniju de Portmanija na Ibici.

  Malaga prednjači nakon što su hotelijeri i lokalni stanovnici rekli da im je dosta ‘pijanog turizma u magalufskom stilu’ u istorijskom gradu. Posebno su bili ljuti zbog velikih grupa muškaraca i žena koji se oblače u ‘nečuvene kostime’ noseći faličke simbole i preuzimaju restorane visoke klase za svoje proslave.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE