Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vatikan, turista

  Vandalizam u Vatikanu: Turista napravio ŠTETU u muzejima (FOTO)

  Turista je srušio dve drevne rimske biste u Vatikanskim muzejima u sredu, nanevši umerenu štetu pre nego što ga je zaustavilo osoblje i uhapsilo, rekao je izvor iz muzeja.

  Izvor, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, jer nije bio ovlašćen da razgovara o istrazi koja je u toku, rekao je da je muškarac imao 50 godina i da se „čudno ponašao“.

  On je oborio dve biste sa njihovih postolja u sali Kjaramonti u muzeju, u kojoj se nalazi više od 1.000 komada i jedna je od najvažnijih kolekcija rimskih portretnih bista, prenosi Rojters.

  Osoblje muzeja je obuzdalo čoveka i vatikanska policija je stigla nekoliko minuta kasnije da ga uhapsi.

  Dve biste su oštećene, ali ne ozbiljno, rekao je izvor, dodajući da su već odvezene u restauratorsku laboratoriju na popravku.

  Na slikama koje su snimili posetioci i objavili na društvenim mrežama vide se dve slomljene biste kako leže na mermernom podu.

  Nakon zatvaranja i skraćivanja radnog vremena tokom pandemije virusa korona, muzeji sada masovno dočekuju turiste. Muzeji su primali oko šest miliona posetilaca godišnje pre pandemije.

  Turista, Vatikan

  Turista, Vatikan (Unsplash)

  Najozloglašeniji napad na umetnička dela u Vatikanu dogodio se 1972. godine kada je Mađar preskočio bočni oltar u bazilici Svetog Petra i čekićem napao Mikelanđelovu Pietu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE