Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hleb

  Vlada produžila trajanje uredbe: Cena hleba „Sava“ i dalje 53,5 dinara

  Vlada Srbije produžila je trajanje uredbe kojom se reguliše maksimalna cena hleba od brašna tip 500. Tako će vekna „Sava“ hleba od pola kilograma i dalje koštati najviše 53,50 dinara.

  Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba, kojom se cena ove namirnice ograničava na još 60 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva“, saopšteno je posle sednice Vlade.

  Reč je o hlebu od brašna T-500, najmanje težine 500 grama, koja se prema odredbama ove uredbe pravi sa sledećim osnovnim sastojcima: 370 grama brašna T-500, so 7,4 grama, kvasac 9,25 grama i aditiv 1,48 grama (za veknu težine 500 grama), prenose mediji.

  „Cena hleba u suprotnom bila bi 80 dinara“

  Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica rekao je ranije da je do avgusta cena bila 46 dinara i ističe da bi danas vekna “save” koštala minimum 80 dinara, da država ne subvencioniše njenu proizvodnju.

  “Vlada Srbije daje brašno po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu i samim tim je pomogla proizvođačima da mogu da plasiraju hleb po 53,50 dinara, a inačene bi bilo govora da bi mogao toliko da košta. Ova cena hleba je samo zahvaljujući državi koja je pomogla, inače se nikom ne bi isplatila proizvodnja“, naveo je Pralica.

  On napominje da se na mesečnom nivu produžava uredba o ceni hleba “sava” i kaže da očekuje da neće biti poskupljenja u oktobru i novembru.

  Ostali pekarski proizvodi su, kako kaže Pralica, poskupeli oko 30 odsto u poslednjih šest meseci.

  Vlada će produžiti uredbu o ceni hleba, inače bi vekna koštala 80 dinara

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE