Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tri načina za pauzu od posla koja ima efekta

  Pauza od posla je vrlo značajna, naročito kada je stresan period u pitanju. Međutim, mnogima nije praktično da naprave pauzu kada je veliki projekat u pitanju i kada je svaki minut na poslu bitan.

  Bez obzira na to koliko ste u „škripcu sa vremenom“, pravljenje pauza tokom radnog dana je benefit za vašu produktivnost, kreativnost i, generalno, mentalno zdravlje.

  Mali rituali poput meditacije ili vođenja dnevnika vam u tome mogu pomoći.

  Evo kako sve može izgledati vaša pauza, a da je vrlo efektna:

  Šetnja i razmišljanje

  Šetnja vam može pomoći da se distancirate od svakodnevnog stresa, da povratite fokus, pa čak i da počnete da razmišljate na drugačiji način. Naučna istraživanja su pokazala da treba da provedete izvesno vreme u prirodi, makar to bio i obližnji park, ako živite u urbanoj sredini. Šetnja može trajati od 10 minuta do pola sata – ideja je da se distancirate od posla na kratko vreme – zato odgovorite na mejlove tek kada se vratite u kancelariju.

  „Prigrlite“ vreme za sebe

  Bez obzira na to da li ste introvertna ili ekstrovertna osoba, važno je da određeno vreme provedete sami. Istina je da ste srećni kada ste u društvu voljenih osoba, ali eksperti savetuju da povremene „solo“ aktivnosti mogu biti najbolji način za „odmor vašeg uma“.

  Ograničite vreme koje provodite uz tehnologiju

  Istraživanja pokazuju da previše vremena ispred ekrana može dovesti do prvih simptoma anksioznosti. Pokušajte da vam jutarnji rituali prođu bez uređaja poput telefona, tableta, računara, TV-a. Na taj način ćete se bolje fokusirati na poslovne obaveze. Većina ljudi je stalno „na telefonu“ zbog mejlova i poziva važnih klijenata. U tom slučaju se radni dan nikada ne završava. Nemojte odgovarati na mejlove odmah čim ustanete niti sat vremena pred spavanje. Neka to bude vreme za vas, a ne za mobilni telefon. Iznenadićete se rezultatom – vaša kreativnost će se poboljšati, kao i koncentracija.

  Izvor: BIZLife/Thrive Global

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE