Top 6 pojmova koje ne bi trebalo da pretražujete na Guglu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Top 6 pojmova koje ne bi trebalo da pretražujete na Guglu

  U većini slučajeva, pretraživač Gugl (Google) može da vam bude od velike pomoći kada želite nešto da pronađete. Ipak, u nekim situacijama može da vam ide više na štetu nego u korist.

  Sajt Bright Side napravio je listu pojmova koje ne bi trebalo da guglate:

  Simptome bolesti

  Ima mnogo sajtova koji su se specijalizovali za sadržaj koji se tiče zdravstvenih problema i bolesti, ali mnoge od njih ne pišu medicinski stručnjaci. Pretraživanje značenja vaših simptoma na internetu definitivno vam neće pomoći. Upravo suprotno – osećaćete se još gore i uspaničićete se. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, nemojte pitati „Dr. Gugla“, vežć zakažite kod pravog doktora.

  Bilo šta kriminalno

  Ovo je već nešto ozbiljnije. Možda će vam pasti na pamet da pretražujete „kako napraviti bombu“ ili „kako napraviti amfetamine“ iz puke radoznalosti. Imajte na umu da se razne službe bezbednosti bave praćenjem računara sa kojih se pretražuje ovakav problematičan sadržaj, a vaša IP adresa može da se pojavi u bazi.

  Rak

  Kod ovakvih bolesti – što manje znate, to ćete bolje spavati. Postoji mnogo tipova raka, i većina njih ima iste ili slične simptome kao i neki bezazleni zdravstveni problemi. To mogu da budu – vrtoglavica, slabost, mučnina… Zato je moguće da ćete ih pomešati sa nečim ozbiljnim i počećete da paničite.

  Najezda kućnog grinja i parazita iz kreveta

  Verovatno ste čuli za ove male monstrume, možda i u reklamama za anti-bakterijske jastuke i slično. Možda ste i čak alergični na njih. Ali, da li ste ikada pomislili kako izgleda najezda ovih parazita? Ako želite i dalje da spavate kao beba u svom krevetu, nemojte gledati kako to izgleda. Molim vas, nemojte.

  Promene na koži

  Imate bezazlenu promenu na koži, i pomislili ste da guglate kako biste se malo bolje uputili? Nemojte. Na internetu postoji mnogo slika bolesti kože koje izgledaju prilično uznemirujuće.

  Rađanje

  Svi smo videli ove scene u filmovima. Žene viču i jauču, doktori pokušavaju da ih umire, deluje veoma stresno, čak i na filmu. Ipak, stvaran proces rađanja mnogo je više uznemirujuć, i ono što gledamo na filmu nema veze sa realnošću. Isto važi i carski rez.

  Izvor: BIZLife/Bright Side

  Foto: Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE