Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TikTok „preskočio“ Trampovu zabranu

  TikTok je ponovo uspeo da odloži zabranu aplikacije u Americi, pošto je savezni sudija u Pensilvaniji blokirao odluku administracije predsednika Donalda Trampa.

  Sudija je izdao preliminarnu zabranu niza odluka američkog Ministarstva trgovine o blokadi TikToka u SAD, a koja je trebalo da nastupi 12. novembra.

  Ova zabrana bi značila da korisnicima u SAD više ne bi bila dostupna ažuriranja i isporuke sadržaja TikToka, što bi aplikaciju učinilo neupotrebljivom za američke korisnike.

  TikTok je tužio Trampovu administraciju, ali najnovija odluka Suda proistekla je zapravo iz druge tužbe, a koju potpisuju tri tvorca TikToka koji su zabrinuti za njihovu egzistenciju ukoliko dođe do zabrane aplikacije u SAD.

  Sudija se priklonio njihovom argumentu da videozapisi TikToka predstavljaju „informativni materijal“ koji je zaštićen relevantnim zakonom.

  „Kratki videozapisi koji se razmenjuju na TikToku su izražajni i informativni, te izričito zaštićeni prema Međunarodnom zakonu o vanrednim ekonomskim moćima“, napisao je sudija u svojoj odluci.

  Trampova administracija smatra da TikTok predstavlja opasnost za nacionalnu sigurnost jer je u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, sa sedištem u Pekingu. Vladini pravnici tvrde da bi podaci o američkim korisnicima aplikacije mogli završiti u rukama kineske vlade, što negiraju iz TikToka.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE