Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Akvizicijom Zilker technology EY tim u Srbiji, BiH i CG raste na 400 zaposlenih

  Kompanija EY globalno je akvizirala technology-consulting kompaniju Zilker. Kao rezultat ove akvizicije, EY Consulting tim u Beogradu jači je za 60 novih IT stručnjaka. Takođe, ovom akvizicijom kompanija EY u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uprkos krizi brojaće više od 400 zaposlenih.

  Počev od danas, Zilker Technology tim pridružuje se kompaniji EY u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji i Indiji, osiguravajući na taj način novi pristup u kreiranju inovativnih tehnoloških rešenja za svoje klijente, u kombinaciji sa poslovnim znanjem i praksom kompanije EY.

  „Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da istaknem da je kompanija EY uprkos globalnoj pandemiji nastavila sa svojom vizijom  – jačanja i širenja svog tima i što je akvizicijom Zilker Technology proširila svoj tim za 60 sjajnih IT stručnjaka u Srbiji, i preko 300 globalno. Lično smatram da je jak tim koji pruža kvalitetne usluge jedini način da se adekvatno odgovori na izazove koje COVID pandemija nastavlja da donosi. Ne sumnjam da ćemo i u kriznim vremenima, uz tim vrhunskih eksperata pružiti kvalitetnu uslugu klijentima na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

  Akvizicijom inovativne kompanije Zilker u oblasti technology-consultinga imamo mogućnost da nadogradimo tradicionalne usluge koje revizorsko-konsultantska kompanija EY pruža, a sve to u korist i benefit naših klijenata. Kompanija EY u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori sada broji preko 400 ljudi i izuzetno sam ponosan što možemo da se pohvalimo rastom tima uprkos COVID-19 krizi.“, rekao je Ivan Rakić Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

  Poslovno savetovanje/Consulting sektor kompanije EY izdvojio se kao posebno odeljenje na globalnom nivou još davne 2008. godine, a ima ključni fokus na transformacije poslovanja kroz primenu tehnologije i inovacija. Danas u EY Consulting sektoru širom sveta radi preko 70.000 ljudi, a od 2013. godine kompanija EY izvršila je više od 100 akvizicija usmerenih upravo na inovacije.

  Usluge za koje je tim kompanije Zilker usko-specijalizovan baziraju se na jedinstvenoj sposobnosti integrisanja intuitivnog digitalnog iskustva na online prodaju (ecommerce), kao i upravljanje porudžbinama i usklađivanje korisničkog iskustva radi unapređenja identiteta brenda. Baš ove sposobnosti i uvidi pomoći će kompaniji EY da odgovori na povećanu potražnju za ovim uslugama na globalnom tržištu koje se brzo menja i digitalno povezuje, naročito u kontekstu COVID-19.

  „Nezavisno od industrije poslovanja iz koje dolaze, naši klijenti streme primeni novih tehnologija i inovacijama. Ispred odeljenja za Poslovno savetovanje, ponosan sam na to što od danas naš tim broji 60 eksperata više koji će biti stručno usmereni na savetovanje iz oblasti tehnološkog konsaltinga i naprednih tehnologija. Zajedničkim snagama, imaćemo mogućnost da pokrijemo nova polja ekspertize i da našim klijentima omogućimo potpuniju i kvalitetniju uslugu i celovita  i inovativna poslovna rešenja.“,rekao je Dušan Tomić Partner u Odeljenju za Poslovno savetovanje kompanije EY u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

  „Naša misija oduvek je bila da budemo katalizator rasta, sa ciljem da podstaknemo materijalni poslovni uticaj na naše klijente i stvorimo mesto gde naši zaposleni mogu da ostvare svoj potencijal. Pridruživanje kompaniji EY nam dalje omogućava da ostvarimo oba cilja, stvorimo dugoročnu vrednost za vodeće organizacije širom sveta i nastavimo da gradimo tim, u kom gajimo strast ka tehničkim izazovima, posvećenost i timski duh. Postajemo deo jedne respektabilne globalne porodice i to je velika stvar za sve nas u timu. Spremni smo za sve nove poslovne izazove koji nas očekuju i radujemo se ovoj saradnji.“, rekao je Radoslav Didić, direktor kompanije Zilker u Beogradu, a sada Associate Partner kompanije EY u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

  Zilker donosi strateška partnerstva koja se poklapaju sa postojećim savezima kompanije EY, uključujući Adobe, IBM i Dell Boomi. Zilker je bio dobitnik nagrade IBM Beacon za 2020. godinu u kategoriji Izvanredno hibridno rešenje u cloud-u.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE