Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tender za „bustovanje“ komunalne policije

  Uprkos merama štednje koje su u državnoj upravi na snazi od 2015. godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je tender za popravljanje imidža komunalne policije u javnosti, vredan 2,5 miliona dinara, piše Danas.

  Javna nabavka za „analizu stavova javnosti o radu Komunalne policije i obaveštavanje javnosti o aktivnostima“ otvorena je do 22. juna, te će se do tad prikupljati ideje i predlozi za aktivnosti koje bi osvetlale ugled ove službe. Konkursna dokumentacija pokazuje da će ovo biti medijski projekat za reklamiranje komunalne policije, koji podrazumeva saradnju i održavanje odnosa sa tradicionalnim i onlajn medijima, produkciju videa za društvene mreže, „alokaciju finansija za bustovanje“ istih i organizaciju događaja.

  Iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave objasnili su za Danas da su ovakve mere pokrenute zbog „određenih situacija na koje su građani ukazivali, događaja iz prošlosti, ali i činjenice da Komunalna policija nije uvek bila pomoć kakvu građani očekuju i zaslužuju“. Oni zbog toga smatraju da je neophodno uspostaviti odnos poverenja između građana i komunalnih policajaca, obaveštavanjem građana o aktivnostima ove službe ali i napominju da to neće biti jedine mere te da su „posvećeni osnaživanju ove službe pre svega kroz edukaciju komunalnih policajaca“.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • DjordjeBlok70

   A da jednostavno ukinete Komunalnu policiju, da nam svima svane?

  • Jolpaz

   Njima je samo potrebna bolja kontrola i kvalitetniji odabir i obuka zaposlenih.

  • Zlaya

   AKo bi im promenili naziv u "Gradski redari", ne bi vise umisljali da su panduri jer nisu, a time bi se i normalnije ponasali.

  • jasna

   U ovom neredu u kom narod misli da ima samo prava, a ne i obaveze, ako se ukinu kontrole i kazne, bićemo kao u afričkim plemenima. Sramota je koliko su gradjani bahati i kako se ponašaju obesno. Na sve strane smeće, polomljena dečija igrališta, polomljeno drveće...plastična ambalaža svuda, papiri i kese lete, išarane zgrade uvredljivim i vulgarnim natpisima, puno psovki na ulicama, buka noću, automobili na trotoarima...jako ružno i neodgovorno. Moju familiju do sada nije ni kaznila niti maltretirala komunalna policija jer poštujemo komunalni red i pristojno se ponašamo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE