Studija koja će vas naterati da RAZMISLITE pre korišćenja DRUŠTVENIH MREŽA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Studija koja će vas naterati da RAZMISLITE pre korišćenja DRUŠTVENIH MREŽA

  Istraživanje koje je objavio magazin Harvard Biznis ukazuje na to da korišćenje društvenih mreža može veoma štetno da utiče na vaše mentalno zdravlje te da rizikujemo korišćenjem Fejsbuka.

  Istraživanje je sprovedeno nad preko 5.200 ljudi čije su privatne i aktivnosti na društvenim mrežama praćene čak dve godine. Njihovo delanje upoređivano je sa njihovim stanjem duha u kojem su obrađivani satisfakcija, mentalno zdravlje i fizičko zdravlje.

  Korišćenje Fejsbuka koje je između ostalog mereno lajkovima, klikovima i sopstvenim objavama pokazalo je negativnu vezu ovih navika sa stanjem duha ispitanika. Aktivnost korišćenja ove platforme u prvoj godini mogla je da predvidi loše mentalno stanje u drugoj godini, piše u istraživanju.

  Za razliku od drugih studija koje se najčešće bave jednim trenutkom, odnosno trenutnim odnosnom korišćenja mreža i osećanja, ova studija obuhvata mnogo duži vremenski period i razne promene koje ga prate. U njoj takođe ispitanici nisu davali svoje mišljenje o korišćenju koje je subjektivno već se aktivno pratio svaki profil i podaci su se elektronski obrađivali sve vreme.

  Korisnicima je na kraju bilo omogućeno da vide svoje stanje duha i zdravlje u poređenju sa korišćenjem društvenih mreža i, paralelno, sa odnosima u realnom svetu.

  Naučnici su ipak naglasili da se ova studija odnosi na korelaciju, a ne na posledice te da ne bi izvodili zaključke u tom smeru ali su zaključili da se osoba oseća lošije ukoliko pravi veće interakcije u virtuelnom nego u realnom svetu.

  Neka ova studija bude razlog više da se isključite od digitalnih sadržaja i da se posvetite svom stvarnom životu, njegovim lepotama i dragim ljudima koji čekaju da ih pogledate u oči i razmenite osmehe.

  [preporucene_vesti ids=”263931, 267557, 269304″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE