Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stefanović: Državnim poveriocima udeo u vlasništvu Zastava oružja

  Ministar odbrane Nebojša Stefanović dogovorio se sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike da se sprovede zamena potraživanja državnih poverilaca Zastava oružja u stalni kapital, odnosno za njihov udeo u vlasništvu tog kragujevačkog preduzeća.

  Predlog tog zaključka će biti upućen Vladi Srbije na usvajanje, dok će biti nastavljeno interresorno usaglašavanje za preduzeće Milan Blagojević iz Lučana.

  Na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u poslovanju susreću fabrike odbrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  foto: Beta

  Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da domaće fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave rad na razvojnim projektima sa vojnim institutima.

  Zamena potraživanja državnih poverilaca za udeo u kapitalu ranije je urađena za fabrike Prva iskra-namenska proizvodnja iz Bariča, Prvi partizan iz Užica i Prva petoletka-Namenska iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona, ističe se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE