Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija na „CRVENOJ LISTI“ Bugarske zbog korone

  Bugarska je danas svrstala Srbiju među države u crvenoj zoni po opasnosti zaraze koronavirusom, a osobama koje dolaze iz država u crvenoj zoni nije dozvoljen ulazak u Bugarsku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

  Od toga su izuzeta deca mlađa od 12 godina, kao i putnici u tranzitu, pogranični radnici, bugarski državljani i strani državljani sa regulisanim boravkom u Bugarskoj i članovi njihovih porodica, državljani Evropske Unije, Evropske ekonomske zajednice i Švajcarske Konfederacije i članovi njihovih porodica.

  Na sajtu MSP su naveli da su od novog pravila izuzeti i učenici i studenti i doktorandi koji žive u Srbiji, Grčkoj, Turskoj, Severnoj Makedoniji i Rumuniji i svakodnevno ili najmanje jednom nedeljno putuju u Bugarsku radi školovanja i obrnuto.

  Puna lista osoba kojima je i dalje dozvoljen ulazak i dodatne informacije mogu se naći na sajtu MSP Srbije i ambasade Bugarske u Srbiji.

  Osobe koje spadaju u neku od navedenih kategorija izuzetaka, odnosno ona lica kojima je dozvoljen ulazak u Bugarsku, oslobođena su karantina ukoliko prikažu validni sertifikat o potpunoj vakcinaciji ili o preležanoj bolesti kovid-19 i negativan PCR test ne stariji od 72 sata od testiranja.

  Osobama koja spadaju u neku od navedenih kategorija izuzetaka, a koja poseduju samo negativan PCR test ne stariji od 72 sata od testiranja (nemaju sertifikat o vakcinaciji ili o preležanoj bolesti), određuje se karantin u kućnim uslovima u trajanju od deset dana, naveli su iz MSP.

  Deci uzrasta od 12 do 18 godina, koja dolaze iz država u crvenoj zoni, dozvoljava se ulazak sa negativnim PCR testom, a u slučaju da ne poseduju test, određuje im se karantin u kućnim uslovima u trajanju od deset dana.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE