Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Skandirali su mi ‘Mengele’, a to im zbog porekla neću oprostiti” (VIDEO)

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da su mu na sinoćnjem protestu protiv kovid propusnica skandirali da je ustaša, zlikovac i Mengele. Kako je rekao, „ovo poslednje im neće oprostiti zbog porekla, jer se Mengele smatra najgorim zlom što postoji“.

  U okviru protesta građana protiv kovid propusnica koji se već danima održavaju u večernjim časovima u Beogradu, jedna grupa građana okupila se ispred zgrade epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona.

  Oni su uzvikivali „uhapsite Kona“ i „Mengele, Mengele“.

  „Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi“, rekao je Kon.

  „Uskoro kovid propusnice 24 sata“

  On se osvrnuo i na nedavno uvedene kovid propusnice i trenutnu epidemiološku situaciju.

  Kon je naglasio da je epidemiološka situacija takva da traži rigorozne mere.

  „Ljudi se još nisu organizovali da kontrolišu kovid propusnice, ali mislim da to neće dugo trajati. Rasprava o tome da li je to u skladu sa ljudskim pravima trajala je dugo i protestanti za ljudska prava u ovom slučaju nisu u pravu. Situacija je takva da traži restriktivne i žestoke mere. Ako mere budu 24 sata videće se poboljšanje. A to će se uskoro i desiti“, rekao je Kon za Kurir.

  Izvor: Kurir

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE