Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sezonski rekord? Evo kolika plata sleduje za pečenje palačinki u Dalmaciji

  Na društveniim mrežama nedavno se pojavio interesantan oglas u kome poslodavac traži osobu za pečenje I prodaju palačinki, a plata koja im se za to nudi je čak 10.000 kuna (oko 1.300 eura)

  “Tražim djelatnicu za rad u sezoni (pečenje i prodaja palačinki) na plaži Strozanac-Podstrana. Super uvjeti! Plaća 10.000 kuna”, navodi se u oglasu koji je objavljen na Fejsbuk stranici, a što su preneli hrvatski mediji.

  Nedostatak radnika u sezoni veliki je problem u okruženju.

  A koji radnici se traže

  Sezonski poslovi godinama unazad privlače veliki broj ljudi. Jedna od država u kojoj su sezonski poslovi trenutno aktuelni je Hrvatska.

  Ipak, Hrvatskoj nedostaju sezonski radnici i trenutno fali čak 15.000 radnika za letnju sezonu, a kako su u postupku još mnoge dozvole koje se traže, očekuje se da će te brojke ipak biti nešto manje.

  Konobar Pixels

  Predstavnik Uprave za razvoj, investicije i konkurentnost turističke privrede u Ministarstvu turizma Robert Pende rekao je ranije  medijima da turizmu trenutno nedostaje 15.000  radnika, iako očekuje da će se taj broj smanjiti.

  Dobra plata ali se dosta i radi

  Sezonski poslovi nikada nisu laki, uglavnom je to koncept brze i velike zarade, ali se radi gotovo svakodnevno, bez dana odmora. Tako sezona može biti lepo, ali i naporno iskustvo.

  Zanimljiva je činjenica i da malo lokalnog stanovništva u Hrvatskoj radi na sezonskim poslovima i to su uglavnom radnici koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine ili susedne Crne Gore, gde su na letnjim poslovima manje zarade.

  Ovo zavisi i od turističkog mesta, ukoliko ono nije naseljeno lokalnim stanovništvom koje bi radilo tokom sezone, imaće više radnika koji dolaze iz drugih mesta.

  Hrvatskoj fale sezonci: Potrebno bar 15.000 njih za LETNJU SEZONU

  Izvor: Hrvatski portali

  Foto: Pixabay, Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE