Šakil O'Nil ne da novac deci: "Nismo MI bogati, JA sam bogat"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šakil O’Nil ne da novac deci: “Nismo MI bogati, JA sam bogat”

  Legendarni košarkaš Šakil O’Nil izjavio je da ne želi da deli bogatstvo sa svojom decom, nego od njih traži da vredno rade za svoj novac i status.

  O’Nil (49) je svojevremo bio jedan od najboljih igrača u NBA ligi, a nakon što se povukao iz košarke, nije prestao da se pojavljuje u javnosti. On je nakon “penzionisanja” postao TV analitičar, producent elektronske muzike i di-džej sa umetničkim imenom “Dizel“, a procenjuje se da je njegovo bogtatstvo vredno oko 400 miliona dolara.

  Gostujući u jednoj emisiji, košarkaš je objasnio svoj odnos prema novcu, ali i svojoj deci, od koje, kako kaže, zahteva da sami zarade novac.

  Moja deca odrastaju i uznemiruje ih činjenica da ne želim da delim novac s njima. Ne razumeju zašto je to tako. Ali redovno im objašnjavam: ‘Mi nismo bogati, JA sam bogat’. Morate završiti fakultete, pokrenuti svoj biznis i onda mi ga predstaviti kako bih odlučio da li želim da vam dam novac“, rekao je O’Nil.

  “Postoji jedno pravilo – obrazovanje”

  Košarkaš ima šestoro dece, a sudeći po njegovim rečima, neće im dati ni karijeru ni novac.

  “Imam planove za svako dete, ali prepuštam im da sami pronađu put. Postoji jedno pravilo – obrazovanje. Ne zanima me da li igraš košarku. To me uopšte ne interesuje. Voleo bih da postanu doktori, farmaceuti, advokati, neko ko ima biznis na više nivoa, neko ko će preuzeti moje poslovanje. Ali govorim im da im ništa neću poklniti. Moraju da sami zarade”.

  Inače, O’Nil često u javnosti ističe svoje poreklo i siromaštvo u kojem je odrastao.

  “Došao sam iz ničega. Ali samo zato što sam nešto napravio, ne znači da sam veći i pametniji od tebe, samo zato što imam više novca, ne znači da sam bolji čovek od tebe. Nikad nisam bio takav i nikad neću biti”, rekao je svojevremeno košarkaš.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE