Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Škola, nastavnici

  Mediji tvrde, ministar uzdržan: Raspust od 8. novembra

  Jesenji raspust počinje od 8. novembra, što znači da đaci u školu idu do petka – ako prođe predlog Tima za škole, prenose pojedini beogradski mediji.

  Zvanično, ovaj predlog trebalo bi da bude razmatran na sednici Kriznog štaba.

  Po tom predlogu, raspust će trajati ukupno 9 kalendarskih dana. Krizni štab će se sastati ove nedelje, ali nije poznato kada.

  Ružić još uvek uzdržan

  Ministar prosvete Branko Ružić bio je uzdržan na ovu temu, ali je potvrdio da će odluku o tome doneti Krizni štab.

  Ružić je za televiziju Pink izjavio da će se na Kriznom štabu „ove nedelje u opsegu ukupnih mera naći i predlog Tima za škole da se produži jesenji raspust, što postoji kao opcija“.

  On je naveo i da će Ministarstvo prosvete pojačati aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o vakcinaciji protiv korona virusa u starosnoj kategoriji koja je preporučena.

  „Sutra imamo sastanak sa svim načelnicima školskih uprava o edukaciji o vakcinaciji. Edukacija je jedini način jer ne možemo nametati“, rekao je Ružić.

  I epidemiolozi za duži raspust

  Članovi Kriznog štaba smatraju da bi duži jesenji raspust mogao da pomogne suzbijanju virusa.

  „Duži raspust može da ima efekta ako bi se roditelji i đaci ponašali u skladu sa merama“, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

  Njegova koleginica iz Kriznog štaba Tanja Jovanović, takođe smatra da bi duže odsustvo dece iz škole moglo da ima efekta

  „Zbog korone, ali i zbog drugih virusa bilo bi važno da se preduzmu protivepidemijske mere, uključujući i produžetak jesenjeg raspusta. To bi moglo da pomogne“, smatra Jovanović.

  Ona podseća da ulazimo u period kada virusi caruju, a uskoro se očekuje i virus gripa, koji je već izolovan u okruženju.

  Izvor: Mediji

  Foto: Beta/Saša Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE