Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sejo Sexon tuži Neleta, Stefana i RTS

  Muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, podneo je tužbu protiv Radio-televizije Srbije, Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića zbog povrede autorskih prava.

  Kako se navodi u pismu menadžmenta grupe Zabranjeno pušenje i Seje Seksona, muzičar je pre više od 15 dana ukazao na, kako je navedeno, brojne slučajeve zloupotrebe autorskih prava, ali se ona i dalje nastavlja.

  „Iz tog je razloga je podneta tužba Višem sudu u Beogradu protiv Radio-televizije Srbije, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića“, saopšteno je.

  Kako se dodaje, 21. juna 2022. Nele Karajlić i Stefan Milenković su u Beogradu na Tašmajdanu održali koncert pod komercijalnim nazivom „Rock el Clasico“.

  „Pritom su bez ikakvog obaveštanja autoru pesama Seji Seksonu neovlašćeno, nakaradno i kičerajski potpuno izmenili prvobitni duh dela i na taj način izveli pesme: Posljednja oaza (Fikreta), Zvijezda nad Balkanom, Hadžija il’ bos, Balada o Pišonji i Žugi, Ibro Dirka“, naveli su.

  Budući da su za navedeni koncert prodavali ulaznice, na taj su način bez dozvole autora prodavali dotični projekat kao svoj i grubo zloupotrebili autorsko delo, tvrde iz menadžmenta Seja Seksona.

  „Istovremeno su RTS ustupili prava za snimanje koncerta i taj je snimak naknadno RTS, isto tako bez dozvole autora, emitovala u svom programu, a zatim podigla na svoj YouTube kanal i monetizovala, što znači da trenutno RTS bez ikakve dozvole autora ostvaruje finansijsku dobit korišćenjem ukradenog autorskog dela“, kaže se.

  „Pregledom snimka može se uočiti da su na odjavnoj špici vrlo pedantno pobrojani svi koji su učestvovali u realizaciji snimka, od izvođača, tehničara, kamermana… Jedini koji nigde nije spomenut je upravo Sejo Sekson, autor više od 70 posto autorskog materijala sa snimljenog koncerta… Pesama Seje Seksona, potpuno prearanžiranih i korišćenih bez ikakvog obaveštenja i dozvole, ima i na kanalima drugih medijskih kuća. Jedan od snimaka istog programa, dvojca Milenković-Karajlić, na kojima se, opet bez dozvole autora, te bez navođenja autorstva u potpisu, neovlašćeno prodaje i koristi autorsko delo“, dodaje se u saopštenju.

  Zabranjeno pušenje: Sejo tuži Neleta zbog nastupa sa Stefanom

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE