Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet za BDP: Za privredni rast ključni građevinarstvo, industrija i – privreda

  Premijerka Srbije Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je ocenjeno da su građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

  Brnabić je rekla da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, saopštila je Vlada Srbije.

  Ona je istakla da stabilna privreda i kontinuirani rast BDP direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije.

  Na sednici je razgovarano i o setu najavljenih ekonomskih mera pomoći usmerenoj ka podizanju životnog standarda građana.

  Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije, rečeno je na sednici.

  Premijerka se ukazala i da su javna ulaganja ulaganja važna kako za privredni rast, tako i za živote građana, pre svega investicije u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

  Poručila je da je za ostvarivanje većeg privrednog rasta važan svaki projekat i da sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća moraju da ubrzaju aktivnosti, u skladu sa rokovima.

  Premijerka je ocenila da potencijal turizma nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su građani zainteresovani da posete Srbiju, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE