Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Moskva, Rusija, Kremlj (Unsplash)

  Povratak Rusije u top 10 najvećih ekonomija na svetu

  Rusija se na osnovu rezultata iz protekle godine vratila među deset najvećih svetskih ekonomija, što se dogodilo prvi put za osam godina, proizilazi iz podataka Svetske banke i nacionalnih statističkih službi.

  Tokom protekle godine Rusija je proizvela roba i usluga u vrednosti od 2,3 biliona dolara, što joj je omogućilo da zauzme osmo mesto u svetu prema tom pokazatelju.

  Poslednji put Rusija je bila među 10 najvećih ekonomija sveta 2014. godine, kada je bila na devetom mestu, s pokazateljom od 2,05 miliona dolara. Prošle godine bila je na 11. mestu.

  Najveća ekonomija sveta prošle godine su bile Sjedinjene Američke Države s nominalnim BDP od 25,46 biliona dolara. Na drugom mestu je Kina sa 17,94 biliona, a na trećem Japan sa 4,17 biliona dolara.

  Nemačka je ostala na četvrtoj poziciji s BDP-om od 4,07 biliona dolara, na petom mestu je Indija s 3,4 biliona dolara, Velika Britanija je sačuvala šestu poziciju s 3,07 biliona dolara, a Francuska je ostala sedma s 2,78 biliona dolara.

  Na devetom mestu je Kanada s BDP od 2,14 biliona dolara, dok je Italija za godinu dana pala za dve pozicije i dospela na deseto mesto, s pokazateljem od 2,01 biliona dolara. Iz prvih deset je ispala Južna Koreja koja je sada na 13. poziciji.

  Izvor: Politika

  Foto: unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE