Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šapić: Raskida se ugovor sa Kenkartom, Beograd preuzima naplatu karata u javnom prevozu

  Nakon naredne sednice Skupštine grada Beograda kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi, Grad Beograd će početi sa kontrolom i naplatom karata posredstvom novoformiranog preduzeća, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

  „Grad raskida ugovor sa firmom Kentkart, a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu. Uspeli smo i da neke linije učinimo frekventnijim.“

  Ipak, u gradu imamo izvesne „duboke sisteme“, koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima se, recimo, ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa a koliko realno potroši i tako dalje… Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i uvedem red gde god to budem mogao, rekao je Šapić za Beogradsku hroniku.

  Takođe, dodao je Šapić, na sednici bi trebalo da se nađe i odluka da se u svim ulazima zgrada postave infotable, odnosno monitori na kojima će građani moći da se informišu o najznačajnijim radovima, promeni režima saobraćaja i slično, koji će biti antivandalski.

  Uklanjanje splavova i selidba Zoo vrta

  Gradonačelnik je izjavio da će splavovi sa Savskog šetališta biti uklonjeni početkom proleća. Nakon rekonstrukcije Savski kej će biti uređen i biće sređena sva tri nivoa – uz Savu, središnji zeleni pojas i poslednji gde je biciklistička staza i šetalište, najavio je Šapić.

  Takođe je rekao da se već nekoliko meseci vode razgovori sa porodicama koje žive na delu Ade Ciganlije gde treba da bude preseljen Zoološki vrt. „To su nelegalne ili polunelegalne kuće i sa tim ljudima se razgovara, ne želimo da ih ostavimo na ulici“, kazao je on.

  On je dodao da su obavljeni razgovori sa stručnjacima i da je zaključeno da nisu dobri uslovi u kojima životinje trenutno žive, jer nijedna životinja nema dovoljno prostora.

  „Nemoguće je to (izmeštanje Zoološkog vrta) izvesti za nekoliko meseci. To mora da se stavi na sto i krene korak po korak. Za dve, tri godine možemo da budemo spremni da selimo životinje“, zaključio je Šapić.

  Izvor: N1, FoNet, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE