Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi završili 38 odsto dogovorenih radova u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je sa prvim zamenikom generalnog direktora Ruskih železnica Aleksandrom Mišarinom obišla gradilišta na kojima radi ta kompanija u Srbiji i da je do sada urađeno 38 odsto predviđenih radova.

  Ruska železnica u Srbiji radi na projektima brze pruge Beograd – Bar, deonici Stara Pazova – Novi Sad i drugima, a sprovodi se iz takozvanog „ruskog kredita“.

  „Današnji sastanak je važan jer smo napravili i pripreme dolaska ruskog predsednika Putina u januaru. Razgovarali smo o tome kako da poboljšamo ruske odnose u vezi sa finansiranjem projekata a pre svega izgradnje Dispečerskog centra za koji smo pre dve godine u Moskvi potpisali sporazum. Sada Srbija kao svoj prioritet ima razvoj železničkog transporta“, kazala je Mihajlović.

  Ona je dodala da je trenutni plan da se rekonstruiše barska pruga i Koridor 10, da je do sada rekonstruisano 77 kilometara te pruge, kao i da žele da nastave sa tim projektom.

  „Danas smo razgovarali i o novom ruskom kreditu, jer smo ovaj kredit 90 odsto već ugovorili. Uskoro ćemo organizovati i mešovitu komitet Ruske Federacije i Srbije. Razgovarali smo i o rehabilitaciji i održavanju postojećih pruga. Reč je o ozbiljnim investicionim projektima, prugama kojima vozovi treba da se kreću do 200 kilometara na sat“, rekla je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE