
3 najčešća izgovora zašto ne nosite RUČAK na posao
Svi znamo da su rol viršle nezdrave, kineska hrana puna masnih sosova, ulični sendviči suvi, salate pune nezdravih preliva, pa i dalje, 90 posto nas kupuje ručak na poslu.
Kupovina ručka svaki dan je nepotrebna investicija koju možete da kontrolišete, novac potrošite na mnogo bolji način.
1. Ako napravim salatu kod kuće biće vodnjikava od preliva dok stignem na posao. REŠENJE: Složite salatu na pravi način.
Sigurno znate za plastične činije za nošenje preliva za salatu, a možete ih naći na svakoj pijaci u gradu. Dakle, salatu pravite tako da na dno ide meso, soja ili šta god da je vaša proteinska baza. Onda stavite tvrđe povrće poput karfiola, brokolija, krompira i na vrh zelenu salatu. Ovako sprečavate da jači sastojci „pojedu“ i zgnječe laganije.

Pixabay
Alternativna opcija ako uspete da se naviknete, ujedno i mnogo zdravija, je da umesto jakih preliva sipate u salatu kod kuće malo maslinovog ulja, a unutra bacite limun koji ste presekli na pola i onda ga iscedite na poslu pre nego što navalite na salatu.
Probajte da salatu osvežavate različitim testeninama, začinima i kombninacijama sa voćem.
2. Senviči će se zgnjeckati na putu do posla. REŠENJE: Spakujte ih kako treba.
Kupite kutiju za sendviče, nemojte ih uvijati u foliju i gurati u torbu, osim ako želite motive kečapa po postavi vaše tašne. Sendvič napunite proteinskom bazom (meso, riba, soja i drugo), stavite povće po želji i namaz. Ukoliko svaki dan stavljate kečap ili senf u vaš sendvič, doneste ga na posao i smestite ga u frižider i sipajte preliv u trenutku kada vam se prijede sendvič, a ne kod kuće kako se ne bi zgnjeckao.
Pokušajte drugačije sendviče, možda čak slatke sendviče u kombinaciji kikiriki puterom, cimetom i bananom ili nešto slično.
Zašto nove generacije ne odlaze na PAUZE ZA RUČAK i kakve veze ima šef s tim?
3. Kuvani ručak nije isti kada se ohladi. REŠENJE: Investirajte u mikrotalasnu ili činiju koja održava temperaturu!
Niste ni vi isti kada se probudite i nakon što popijete prvu kafu. Dakle, kako bi vaš kuvani ručak ostao isti, predložite kolegama da zajedno investirate u mikrotalasnu na poslu. Ukoliko ne žele, onda vi investirajte u posudu koja čuva temperaturu.

ručak, pixabay
Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay