Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Početak školske godine iz ugla zaposlene mame

  Domaći zadaci, kreativni projekti, sportski treninzi, druženje posle škole… Obaveze se nižu, kako kod kuće – tako i na poslu, a školska godina je tek počela.

  Vratili smo se sa godišnjih odmora, iskoristili letnje slobodne dane i ozbiljno krenuli u radnu akciju. I dalje su mi morske uspomene u mislima, užurbano jurim u svaki novi dan i pitam se da li ću uspeti sve da izbalansiram.

  Nije lako biti uspešna poslovna, a ujedno i porodična žena. I ne, ne žalim se – ključ je u dobro organizovanom vremenu.

  Little girl looking at laptop with her mother. Woman in a white sweater. Enjoying spending time together.

  Iako su moji dani često nepredvidivi i bukirani do poslednjeg minuta, činjenica je da me upravo to najviše i pokreće. Energija koju trošim tokom dana dok sam u poslovnim obavezama, ujedno mi stvara novu energiju, jer znam da ću je iskoristiti za svoje najdraže – za svoju decu i porodicu.

  Na kraju dana, kad sumiram utiske, shvatim da sam zaista srećna žena.

  Osim toga što uočavam svoje zadovoljstvo i iskazujem iskrenu zahvalnost za sve lepo što mi se dešava, odlučila sam da se pozabavim i unapređenjem svojih organizacionih sposobnosti. Univerzalno rešenje ne postoji, ali meni stari, dobri načini zaista pomažu da lakše i bolje rasporedim svoje vreme. A evo i kako:

  High angle shot of woman hands working with gadgets. Cropped shot of modern female holding smartphone while writing plan in notebook, sitting near keyboard and computer, having tough time at office.

  1. Papirići na frižideru

  Idealno mesto za upisivanje obaveza. Sad kad imam školarce u kući koji znaju da čitaju, a dovoljno su veliki i za obavljanje određenih kućnih obaveza, vrlo rado organizujem „kućni savet”.

  Raspodelimo poslove u skladu sa planovima i upišemo na papir koji zakačimo za frižider jednim od mnogobrojnih magneta sa putovanja. U slučaju da se dogode iznenadne promene, voljni smo da pomognemo jedni drugima, ali uglavnom se držimo dogovorenog. Spisak za nabavku, raspored treninga, sve je tu, zabeleženo.

     2. Lični planer

  Kad raspodelimo obaveze međusobno, ja svoj deo upišem u lični planer. Zahvaljujući njemu, imam utisak da imam asistenta koji uvek zna gde treba da budem i šta treba da radim, tako da sam uvek odlično organizovana.

  Omiljeni mi je planer koji sadrži kolone za svaki dan u nedelji, ali i da iza ima prostor u kom mogu da zapišem i dodatne napomene. Osim praktičnog dela, tu je i estetski – baš sam početkom meseca kupila prelep planer sa zlatnim lišćem na koricama, da bude u skladu sa nadolazećom jeseni.

  3. Mojih pet minuta

  Ono što ima posebno mesto u spisku obaveza, ali i u mom ličnom planeru, jeste vreme za mene. Jednostavno, podrazumeva se da imam svojih pet minuta kada ću sesti i popiti kafu na miru. Biram Doncafé Strong, jer me njena jaka aroma razbudi i pripremi za sve dnevne aktivnosti i daje mi prekopotrebnu energiju. Kao pravi ljubitelj kafe, biram da sama uživam u ispijanju kafe kod kuće, dok u društvu članova porodice mogu i da sredim nokte, i da pravim frizuru. Moji najbliži to znaju i poštuju, tako da Doncafé Strong i ja imamo samo naše vreme.

  Bliži se i prvi oktobar kada se obeležava Međunarodni dan kafe koji i ja sama rado proslavljam uz Doncafé. Tada obavezno postavim makar jednu novu fotografiju na društvene mreže kako bih odala priznanje njenom visočanstvu – kafi. Posebno uživam u svom omiljenom napitku zahvaljujući žutim šoljicama koje me podsećaju na leto – razmišljam da ih poručim uz još jedan paket Doncafé Strong kafe.

  Kao mama dece koja idu u školu, moram da priznam da nije uvek lako, ali kada sve sumiram, zapravo mi školska godina prođe lepo, čak i uz brojne svakodnevne izazove. Napravila sam sebi takav sistem planiranja da stižem da završim sve što je važno, tako da me ispunjavaju dani puni obaveza. Naravno, sve to uz moju omiljenu Doncafé Strong kafu i kvalitetno vreme za sebe.

  Kako vi organizujete svoje vreme? Imate li manje ili veće taktike ili rešavate svoje obaveze usputno?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Strauss Adriatic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE