Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Roling stoun dobio novog vlasnika

  Legendarni američki kontrakulturni časopis Roling stoun (Rolling Stone), koji je 50 godina pratio muziku i politiku, dobio je novog vlasnika.

  Medijski investitor Džej Penske rekao je da njegova kompanija Penske Medija kupila 51 odsto vlasništva Roling stouna, prenosi BBC.

  Penske je kazao da će nastaviti da čuva „kulturni“ značaj tog muzičkog časopisa.

  Osnivač Roling stouna Džan Vener najavio je početkom nedelje da će prodati časopis. Vener je u intervjuu za Njujork tajms rekao da on i njegov sin Gas prodaju Roling stoun, ali da se nadaju da će ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

  Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

  Reputacija Roling stouna je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

  Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji Bandleb tehnolodžis (BandLab Technologies).

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Twitter_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE