Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trio na čelu UO Saveta stranih investitora

  Savet stranih investitora održao je redovnu godišnju sednicu Skupštine, na kojoj je izabran novi Upravni odbor i usvojen niz važnih odluka, saopšteno je iz tog saveta.

  Od ove godine, Savet ima novi izborni model – sedam članova Upravnog odbora su izabrani kao tim, a četiri kao pojedinci, što je doprinelo većoj transparentnosti izbornog procesa i jednakom tretmanu članova Saveta. Članovi su takođe usvojili Godišnji i Finansijski izveštaj za 2017. godinu i glasali za izmene Statuta.

  Članovi su ponovo izabrali tri visoka zvaničnika: regionalnu direktorku tržišta jugoistočne Evrope kompanije Nestle, koja se sastoje od Adriatik regije, Bugarske i Rumunije Janu Mihajlovu za predsednicu Upravnog odbora Saveta, zatim generalnu direktorku Telenora Srbija Ingeborg Ofsthus za potpredsednicu zamenicu, kao i generalnog direktora Lafarž Srbija Dimitrija Knjeginjića za potpredsednika portparola.

  Ostale članove Upravnog odbora čine: rukovodeći partner u Crowe Horwath BDM Bogdan Đurić, partner i rukovodilac poreskog odeljenja u preduzeću za reviziju Ernst&Young Ivan Rakić, generalna direktorka FCA Srbija Silvia Vernetti-Blina, direktor korporativnih poslova i komunikacija za Zapadni Balkan u kompaniji JTI a.d. Senta Goran Pekez, regionalni direktor za razvoj za jugoistočnu Evropu u kompaniji Ikea Srbija Vladislav Lalić, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija Goran Pitić, generalni direktor SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Marinko Ukropina i generalni direktor kompanije VIP mobile Dejan Turk.

  Reizabrana predsednica Saveta Jana Mihajlova istakla je da će „sa osveženim timom, Savet nastaviti da još snažnije zagovara ubrzanje reformi i jači privredni rast, bolju primenu zakona i nastavak usklađivanja sa EU regulativom.

  Zajedničku Radnu grupu, formiranu sa vladom, vidimo kao odlično sredstvo da zajednički ostvarimo bolji napredak u najvažnijim temama za investitore“, zaključila je predsednica Saveta.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE